Zaaien

Spreuken 22:8. Wat zaai en oogst jij?

8 ‭Wie onheil zaait, zal onheil oogsten, 
‭de stok waarmee hij slaat, zal hem te gronde richten.

Reinheid en waarheid


Wat je zaait in het leven is ook wat je oogst. Zaai je op de akker van je zondige natuur oogst aan het einde dood. Zaai je op de akker van de Geest, dat oogst je aan het eind het eeuwige leven. Dat is de boodschap die we in de spreuk van vandaag meekrijgen en die Paulus in Galaten 6 verder uitlegt.

Galaten 6:7-10  / NBV
7 ‭Vergis u niet, God laat niet met zich spotten: wat een mens zaait, zal hij ook oogsten.8 ‭Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait oogst het eeuwige leven.9 ‭Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is.10 ‭Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen, vooral voor onze geloofsgenoten.

Elke nieuwe dag ben je aan het zaaien en is het zaak dat je dat doet vanuit de Geest. Zaad dat als vrucht liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing heeft. Dat is geestelijk leven, leven vanuit de Geest van God. Dienstbaar zijn aan je naasten, in het bijzonder je geloofsgenoten en leven in reinheid en waarheid. Het onkruid dagelijks tussen dat goede zaad vandaan halen. In de kiem smoren die zonden door af te rekenen met die zondige natuur die ontucht, zedeloosheid, losbandigheid, afgoderij, toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie, woede, gekonkel, geruzie, rivaliteit, afgunst, dronkenschap, onmatigheid en meer van dat soort dingen als vrucht heeft. 

2CorinthiĆ«rs 5:17  / NBG51
17 ‭Zo is dan‭ wie‭ in‭ Christus‭ is ‭een‭ ‭nieuwe‭‭ ‭schepping‭‭; het oude‭ is voorbijgegaan‭‭, zie‭‭, het nieuwe‭ is‭ gekomen‭‭.

Vandaag mag je weer zaaien. Ik bid dat je dat zult doen op de akker van de Geest, vanuit het nieuwe leven dat je ontvangen hebt toen je besloot Jezus aan te nemen als je Redder en Verlosser. Wat een zegen zal dat brengen voor je naasten en voor jezelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand