Losgeld

Spreuken 21:18. Wat is de losprijs?

18 ‭Goddelozen zijn het losgeld voor rechtvaardigen, 
‭oprechten worden vrijgekocht, trouwelozen niet.

Reinheid en waarheid.



Deze spreuk stemt tot nadenken. De goddelozen die het losgeld zijn voor de rechtvaardigen? Toen ik de geschiedenis van Achan in Jozua 7 las begreep ik het beter. Daar werd het leger van Israël verslagen door het leger van de stad Ai, omdat er binnen het leger van Israël iemand was die gezondigd had, Achan. Pas toen Achan en zijn gezin gestenigd waren, werd Israël bevrijd van de vloek.
Dit laat zien hoe de goddeloosheid/zonde van één effect kan hebben voor allen en zo heeft de rechtvaardige daad van Jezus Christus, die zijn leven gaf als losprijs voor velen, effect voor ons allemaal. We zijn niet vrijgekocht door de losprijs die de goddelozen met hun leven betaald hebben, maar door het kostbare bloed van Jezus Christus. 

Markus 10:45  / NBV
45 ‭want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.’

Dat is het nieuwe Verbond dat God gesloten heeft met de mensheid. Een beter Verbond. Wat ons overigens niet ontslaat van de verantwoordelijkheid om rein en zuiver te leven, want het effect die jouw zonden hebben op je persoonlijke leven en het leven van de hele gemeenschap waar je bij hoort blijft hetzelfde, als je je niet verootmoedigt en laat reinigen. Slechts een weinig zuurdesem maakt het hele deeg zuur, zegt het Woord van God. Het neemt onze verantwoordelijkheid dus niet weg om te leven in reinheid en waarheid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand