Verre

Spreuken 22:5. Waar blijf jij ver vandaan om je leven te bewaren?

5 ‭Wie de verkeerde weg gaat, treft dorens en valstrikken aan, 
‭wie zijn leven liefheeft, blijft er verre van.

Reinheid en waarheid


We staan momenteel op een camping aan het Twentekanaal. Er zijn twee manieren om bij het kanaal te komen. Door de greppel naast de caravan of helemaal omlopen. Ik koos voor het laatste, omdat de greppel vol staat met brandnetels van wel een meter hoog. En geloof me, daar krijg je last van als je er zomaar doorheen loopt.
Zo is het ook met de weg van de zonde. De dorens en distels uit deze spreuk staan voor de zonden. Kies je voor de weg van de zonde, dan krijg je daar last van. Bekijk onderstaand filmpje maar eens.



Zonde leidt tot de dood, reinheid leidt tot leven. Zoek de zonden daarom niet op door bewust te kiezen voor wegen waar de ‘brandnetels’ een meter hoog staan. Daar ga je erg veel last van krijgen. Als kind van God heb je al genoeg last van zonden die je niet bewust opzoekt, maar waar je dagelijks mee te dealen hebt. 
Vanmiddag fietste ik langs een maisveld waar aan de rand een strook was met prachtige bloemen. Dat is nog eens wat anders als dorens en distels. Geniet van het leven wat God geeft en de weg die Hij voor je heeft uitgestippeld. Is die altijd gemakkelijk? Nee, niet bepaald. Leidt die tot Leven? Zeker weten! Met een hoofdletter L.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand