Bedoeling

Spreuken 21:27. Wat zijn jouw bedoelingen?

27 ‭Het offer van de goddelozen is een gruwel, 
‭vooral als de bedoeling slecht is.

Neem mijn motieven Heer. Ik stel ze onder de leiding van uw Geest.


Je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar goddelozen brengen dus ook offers. Ik heb net het boek ‘De duisternis aanwezig’ van Frank Peretti gelezen en die schetst dat beeld o.a.. Zelfs in de kerken vind je mensen die van God los zijn en in de greep van de duisternis meedoen met de aanbidding en het avondmaal, met verkeerde bedoelingen. 
Kijk naar de Farizeeën en Schriftgeleerden en je ziet in de tijd van Jezus precies hetzelfde. 
Om het lichaam van Christus, de gemeente, rein en zuiver te houden, is het zaak dat deze goddeloosheid ontmaskerd wordt.

Efeziërs 5:11-12  / NBV
11 ‭Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ‭ontmasker‭ die juist,12 ‭want wat daar in het verborgene gebeurt, is te schandelijk voor woorden.

Goddeloze daden, de vruchten van de goddeloosheid, zijn over het algemeen vrij goed zichtbaar, maar bij ‘bedoelingen’ is dat een ander verhaal. Die vinden plaats in het verborgene en dienen ontmaskerd te worden. Het is de fase voor de vruchten. Vers 13 en 14 van Efeziërs 5 maakt duidelijk hoe die bedoelingen ontmaskerd worden:

Efeziërs 5:13-14  / NBV
13 ‭Maar alles wat door het licht ontmaskerd wordt, wordt openbaar,14 ‭en alles wat openbaar wordt, is zelf licht. Daarom staat er: 
‭‘Ontwaak uit uw slaap, 
‭sta op uit de dood, 
‭en Christus zal over u stralen.’

Laat Jezus, het Licht van de wereld, zijn licht er over schijnen en de duisternis zál openbaar worden en licht worden. Dat dient twee doelen,
1. De reinheid van het lichaam van Christus, de gemeente.
2. De redding van de goddelozen, door dat wat duister is in hun leven licht te laten worden.

Wacht dus niet tot het zover komt dat de vruchten zichtbaar zijn, maar pak het bij de bron aan, de bedoelingen. Hoe? Door dicht bij de Bron te blijven, Jezus Christus, en steeds weer opnieuw het licht van het Woord van God te laten schijnen over je eigen leven, de gemeente, de stad en straat waarin je woont en waar je ook bent en gaat. Dan gaat Jezus stralen en let dan eens op wat er gaat gebeuren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand