Rijkdom

Spreuken 22:1. Wat is er meer waard dan rijkdom?

1 ‭Een goede naam is te verkiezen boven grote rijkdom, 
‭waardering boven zilver en goud.

Wat heb ik buiten God nodig?


‘Meer dan rijkdom’ is de titel van een bekend Opwekkingslied, nummer 544. Wat is jou meer waard dan rijkdom? Het opwekkingslied geeft aan dat weten wie God is meer waarde heeft dan rijkdom. Het lied van dit blog geeft aan dat buiten God om verder niets nodig hebt. Dat Hij het is die echt houvast in je leven geeft. Rijkdom geeft dat niet. Geld maakt niet gelukkig. God wel, wat de omstandigheden ook zijn. Bij Hem en met Hem is er altijd een groter perspectief. Ook als je een grote last in je leven te dragen hebt, want Hij houdt je stevig vast. 
De spreuk van vandaag geeft twee zaken aan die te verkiezen zijn boven rijkdom:

1) Een goede naam
2) Waardering

Kijk wat de goede naam van Peter R de Vries gedaan heeft. Zijn inzet en betrokkenheid voor en bij rechtvaardigheid. Is dat niet meer waard dan rijkdom? Kijk wat de goede naam van Jezus gedaan heeft. Zijn inzet en betrokkenheid voor en bij rechtvaardigheid. Het kostte Hem niet alleen het leven, Hij gaf zijn leven als de ultieme losprijs voor de rechtvaardiging van de mensheid. Voor wie gelooft! Wat een rijkdom!
Het geheim van onze goede naam is meer gaan lijken op Hem. Dat zijn Naam zichtbaar wordt in en door ons leven door de vrucht van de Geest van God.



Let op dat het hier gaat om de vrucht en niet om de vruchten. Het is één vrucht, bestaande uit meer partjes. Het gaat om de liefde en die uit zich in: vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.
Wie kan en zal de Liefde niet waarderen? Als die zichtbaar wordt in en door je leven zal God vast en zeker aan het eind van je aardse bestaan zeggen:

Mattheüs 25:23  / BasisBijbel
‘Goed gedaan! Je bent een goede en trouwe dienaar. Ik heb je eerst weinig gegeven. Daar ben je goed mee omgegaan. Daarom zal ik je nu véél geven. En je bent welkom op mijn feest.’ 

Die waardering is mij vele malen meer waard dan die van mensen. Is je levensdoel de waardering van mensen te ontvangen, dan zul je vast en zeker teleurgesteld zijn en/of raken. Is je levensdoel de waardering van God te ontvangen, zorg er dan voor dat Jezus woning maakt in je leven en laat Hem zijn Naam door je heen bekend maken. Dat wordt gezien door mensen, maar bovenal door God. Dat de Heer je vervult met de vrucht van de Geest.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand