Geniet

Spreuken 21:15. Waar geniet jij van?

15 ‭De rechtvaardige geniet ervan het recht in acht te nemen, 
‭wie onrecht doet, wacht ellende.

Met vreugde dienen wij.


Wandelen op de weg van de Heer en je aan zijn geboden houden kun je doen vanuit een plichtsbesef en wetenschap dat het de weg is die je moet gaan. Het is alleen de vraag hoe lang je dat volhoudt. Wanneer het vanuit een diepe innerlijke vreugde gebeurt, gevoed vanuit de liefde voor God, dan wordt het een heel ander verhaal. Dan dien je God met vreugde en dat is veel duurzamer. Investeer dus in de liefde voor God door steeds meer te gaan ontdekken hoeveel Hij van je houdt. 
Wat zou het fantastisch zijn als ons land ook zo zou functioneren. Uit liefde voor God rechtvaardig leven. Rechtvaardige wetten en leefregels, gebaseerd op het Woord van de God die ons liefheeft. Dat zou ons verder brengen dan dat wat er nu gebeurt. De ellende als gevolg van al het onrecht wordt weggenomen door wat onrecht is voor recht aan te zien. En de vreugde van de rechtvaardige wordt weggenomen door wat recht is tot onrecht te maken. Wat je dan doet is jezelf voor de gek houden, want het is niet de mensheid die bepaalt wat recht en onrecht is, maar God. 
Laat je vreugde dus niet wegroven door je blik teveel te richten op wat er om je heen gebeurt, maar vestig je aandacht op God en wat recht en onrecht is in zijn ogen. Van daaruit leven is genieten tot in eeuwigheid.

Psalmen 40:8 
8 ‭Uw wil te doen, mijn God, verlang ik, 
‭diep in mij koester ik uw wet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand