Weg

Spreuken 21:29. Wat doe jij als je tot de ontdekking komt dat je op een doodlopende weg wandelt?

29 ‭Een goddeloze zet een trots gezicht, 
‭de oprechte gaat de weg die hij moet gaan.

De Heer beschermt de weg van de rechtvaardigen.


De mens die van God los is en een trots gezicht opzet, verwacht het van zichzelf. De weg die hij/zij van zichzelf moet gaan leidt wellicht tot voorspoed, welvaart en succes, maar als het leven ophoudt valt ook de eigen regie weg en houd je uiteindelijk niets over. 
Geef je de regie daarentegen uit handen aan God en houd je Hem vast in het leven, dan heb je geen garantie voor voorspoed, welvaart en succes in dit leven, maar wel voor het leven waar Hij, die de regie heeft en houdt, je mee naartoe neemt wanneer het leven hier op aarde ophoudt. God belooft je geen kalme reis, maar wel een behouden aankomst, wanneer je je trots aflegt en Hem de regie geeft. Geen doodlopende weg, maar een weg naar het Leven. En loop je op die doodlopende weg met eigen regie, dan kun je er altijd voor kiezen om te keren en de regie uit handen te geven.
Ik fietste deze week weg van de camping en had mijn mobiel, dus ook mijn navigatie vergeten. Zelf dacht ik het wel te redden en vertrouwde ik op mijn eigen navigatie skills, totdat ik na 6 km op een plek kwam waar ik het even niet meer wist. Ik ben maar omgedraaid en dezelfde route terug gefietst. Volgende keer toch maar de navigatie pakken. 
Uw woord Heer, is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand