Leent

Spreuken 22:7. Hoe ga jij om met de kloof die er is tussen rijk en arm?

7 ‭Een rijke heeft macht over armen, 
‭wie leent, is de slaaf van wie uitleent.

Wie of wat heb ik buiten U nog nodig.


De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. Dat is de wereld waarin we leven. Wat betreft de vaccinaties zijn de arme landen afhankelijk van de goedgunstigheid van de rijke landen. Wat een onrechtvaardigheid! Door alle eeuwen heen zien we deze kloof tussen arm en rijk. 
Alleen wanneer de rijken de gezindheid van Jezus zouden hebben zou het werken, maar dat is helaas niet zo. Daarom dat het er zo oneerlijk aan toe gaat. Het is beschamend om te zien hoe de rijken zich steeds verder verrijken ten koste van de armen. De wereldleiders van vandaag zijn de grote Tech-bedrijven en de farmaceutische industrie en die maken de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter. Vandaag stond daar het volgende artikel over in de NOS-App  Hoe houd je stand in deze wereld die verder afglijdt in deze poel van onrechtvaardigheid?
Door de heilrijke rechterhand van God stevig vast te houden, op Hem te vertrouwen en je door Hem te laten leiden. Een boodschap voor zowel arm als rijk. 
Voor de armen de oproep om je zo min mogelijk afhankelijk te maken van de rijken. Sluit geen leningen af die niet echt nodig zijn. Wij hebben ooit de keuze gemaakt alleen te lenen voor ons huis, omdat dat een investering is die later altijd terugverdiend wordt. Voor de rest hanteren we het principe dat we alleen uitgeven wat we hebben en nooit lenen van rijken die rente vragen. 
Voor de rijken de oproep om de armen te helpen zonder er zelf beter van te worden. Leen eens geld uit zonder rente te vragen. Let niet alleen op je eigen belang, maar houd het belang van de ander vooral voor ogen. Handel vanuit een verlangen om te geven in plaats van te ontvangen. Sus je geweten niet door af en toe eens wat te doen voor het goede doel, maar laat je geweten vormen door de Geest van God en handel vandaar uit met de rijkdom die je ontvangen hebt. Je zult verbaast staan wat dat je oplevert.
Bij welke groep je ook hoort, arm of rijk, weet dat degene die alle macht en rijkdom heeft, de God van hemel en aarde, je stevig vasthoudt en dat je buiten Hem om verder niets nodig hebt. Leg je verlangen naar zaken waarvan jij vindt dat je ze nodig hebt en waarvoor je leningen zou moeten afsluiten in zijn hand en vraag Hem wat Hij wil dat je doen zal. Hij zal je de weg wijzen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand