Beloond

Spreuken 22:4. Voor welke beloning ga jij?

4 ‭Wie bescheiden is en ontzag heeft voor de ‭HEER‭, 
‭wordt beloond met rijkdom, eer en een lang leven.

Als je dé schat vindt ben je rijker als geen ander.


De Olympische Spelen zijn weer begonnen. Al die atleten die zich jarenlang intensief voorbereid hebben en nu hopen op dat ene moment van glorie, de ultieme beloning, de gouden medaille. Sommigen slagen en bij anderen spat de droom wreed uiteen. Dat is het harde leven van een topsporter.
Vandaag een beloning die iedereen zou moeten aanspreken: rijkdom, eer en een lang leven. Geschreven door een koning die enorm rijk was, alom geëerd werd om zijn wijsheid, maar wel ouder had kunnen worden wanneer hij zich wat bescheidener had opgesteld als het om vrouwen ging en alleen in ontzag voor God geleefd had i.p.v. zich ook in te laten met de goden van de vrouwen die hij had uit vreemde volken. Salomo bekeerde zich niet van die ingeslagen weg. Dit onderscheid hem van zijn vader David die na gemaakte fouten berouwvol terugging naar God, vergeving ontving, maar wel de gevolgen moest ondergaan van gemaakte keuzes.
Goed, terug naar rijkdom, eer en een lang leven. Hoe komt het dat zoveel geloofshelden helemaal niet rijk waren, geëerd werden en een lang leven hadden? Vanuit aardse maatstaven gezien inderdaad niet, maar vanuit hemelse maatstaven gezien waren ze enorm rijk, hemels geëerd en gezegend met eeuwig leven. Hoe kan dat? Omdat Jezus Christus woning gemaakt had in hun leven en ze Zijn identiteit aangenomen hadden. Dan ontvang je de talrijke hemelse zegeningen waarover in Efeziërs 1 gesproken wordt:

- een kind van God te zijn (vers 5)
- de goedheid van God te ervaren (vers 6)
- vergeving van zonden en verlossing van de zondemacht (vers 7)
- wijsheid en inzicht (vers 8)
- één met Christus (vers 11)
- de kracht van de Heilige Geest (vers 13 en 19)

Dan ontvang je ook de eer en waardering van God, omdat als Hij naar jou kijkt zijn Zoon ziet. Dan ontvang je het eeuwige leven. 
Heb je die schat al gevonden? Hij ligt ook voor jou klaar. Het enige wat je moet doen om hem te vinden is de uitgestoken hand van Jezus te pakken door in Hem te geloven en in bescheidenheid en ontzag voor God je leven te leven. Dan vind je die schat en ben je rijker dan menig ander.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand