Weldra

Psalmen 137:7-9. Wat zal er weldra gaan gebeuren?

7 ‭‭Gedenk, ‭HEER‭, 
‭de dag van Jeruzalems val, 
‭toen het volk van Edom zei: 
‭‘Neer met die stad, neer, 
‭maak haar met de grond gelijk.’
‭‭ 8 ‭‭Babel, weldra word je verwoest. 
‭Gelukkig hij die wraak zal nemen 
‭en jou doet wat jij ons hebt gedaan.
‭‭ 9 ‭‭Gelukkig hij die jouw kinderen grijpt 
‭en op de rotsen verplettert.
‭‭ 
Spoedig zullen wij Hem zien.


Het gedeelte van vandaag geeft ons een blik voor wat er weldra te gebeuren staat, de wederkomst van Christus, het eindoordeel en de val van Babylon dat staat voor het rijk van satan.

Openbaring 18:21  / NBV
21 ‭‭Toen tilde een sterke engel een steen zo groot als een molensteen op en smeet die in zee met de woorden: ‘Zo zal ook ‭Babylon‭, die grote stad, worden weggeslingerd; ze zal voorgoed verdwijnen.
‭‭ 
God zelf zal dit uitvoeren. Hem komt de wraak toe.

Romeinen 12:19  / NBV
19 ‭‭Neem geen ‭wraak‭, geliefde broeders en zusters, maar laat God uw wreker zijn, want er staat geschreven dat de Heer zegt: ‘Het is aan mij om ‭wraak‭ te nemen, ik zal vergelden.’‭ 

In alles wat er gebeurt in de wereld en jou overkomt is het zaak dit steeds voor ogen te houden. Volmaakte verlossing, volmaakte vrijheid. Dat is de hoop waarin we leven. Vers 9 beschrijft een afschuwelijk beeld, omdat het daar gaat over kinderen. Zie het echter in het beeld van wat er komen gaat. Het kwaad kan alleen voorgoed verdwijnen als je het tot in de kiem vernietigt. Anders komt het weer op en gaat het weer door. Ik zie uit naar het moment dat het kwaad voorgoed verdwenen is. Dat geeft mij hoop en troost in deze treurige wereld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand