Waarachtig

Spreuken 12:22. Hoe word je waarachtig?

22 ‭‭Bedriegers zijn de ‭HEER‭ een gruwel, 
‭wie waarachtig handelen, zijn hem welgevallig.

Als een kerk die waarachtig wil zijn.


Waarachtig handelen! Dat is waar het vers van vandaag ons toe oproept. In de NBG wordt het woord ‘trouw’ gebruikt’ in plaats van ‘waarachtig’. Het betekent in de grondtekst: vastheid, trouw, standvastigheid, oprechtheid‭.
In de praktijk van het leven betekent het dus:
* Vast staan in je geloof. Niet met alle winden meewaaien, maar je alleen laten voortbewegen door de wind van de Heilige Geest.
* Trouw te zijn in relaties. Met God, je huwelijkspartner, geloofsgenoten, vrienden, ......... En trouw doen wat je beloofd hebt. Op mijn werk zeggen ze altijd:’Zeggen wat je doet en doen wat je zegt!’
* Standvastig de weg van de Heer blijven volgen in voor- en tegenspoed. Alleen en met elkaar als kerk, zoals het lied van vandaag zegt. Zoveel mensen haken af van hun geloof en verlaten kerken om hun heil elders te zoeken. Blijf standvastig de weg van de Heer volgen. Doe je dat dwars door lijden en moeite heen, dan wacht je een enorme vreugde. Kijk verder dan het aards bestaan en koers standvastig op de eeuwigheid aan.
* In oprechtheid God volgen en je naaste dienen. Geen verborgen agenda’s, maar oprecht je helemaal geven aan Hem en als arbeider in de wijngaard je naaste dienen met alles wat je hebt. En geloof me, als je een kind van God bent heb je heel veel te geven, omdat je van Hem heel veel ontvangen hebt.

Wees God dus welgevallig door waarachtig te handelen.



‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand