Strikken

Spreuken 13:14-15. Hoe ontkom je aan de strikken van de dood?

14 ‭‭De lessen van de wijze zijn een bron van leven, 
‭ze laten je ontkomen aan de strikken van de dood.
‭‭ 15 ‭‭Inzicht maakt een mens geliefd, 
‭trouweloosheid brengt hem op een kronkelig pad.
‭‭ 
Ik ben van mijn vijanden verlost.


We leven in vijandelijk gebied waar de strikken overal verscholen liggen, klaar om er in de stappen voor wie niet wil luisteren naar de lessen van de wijzen en trouweloos zijn weg gaat over kronkelpaden. Juist langs die kronkelpaden liggen de strikken verborgen. Even een stukje afsnijden, even de makkelijke en kortste weg kiezen en hup, je zit vast. Hoe kun je dat voorkomen:
* Door op de we weg van de Heer te blijven wandelen. Trouw te zijn en blijven aan Hem.
* Door te luisteren naar de wolk van getuigen die je zijn voorgegaan in het bewandelen van die weg, zelf ook in strikken vastgezeten hebben, maar je kunnen laten zien hoe daarvan bevrijd te worden.
* Door je aandacht steeds weer opnieuw op Jezus te vestigen. Hem niet uit het oog te verliezen en Hem te volgen.
* Door er steeds weer opnieuw voor te kiezen je af te keren van de zonde, de heilloze wegen.

En als je dan vast komt te zitten, wat ons allemaal overkomt, blijf die blik dan op Jezus gericht houden. Laat je niet te grazen nemen door zelfmedelijden en zelfbeklag, maar weet dat Hij het soms toestaat dat je vast komt te zitten, zodat je groeit in je geloof.


Hebreeën 12:1-6  / NBG51
1 ‭‭Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote ‭wolk‭ ‭van‭ getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die voor ons ligt.‭ 2 ‭‭Laat ons oog daarbij ‭alleen‭ gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke voor Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods.‭ 3 ‭‭Vestigt uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.‭ 4 ‭‭Gij hebt nog niet ten bloede toe weerstand geboden in uw worsteling tegen de zonde,‭ 5 ‭‭en gij hebt de vermaning vergeten, die tot u als tot zonen spreekt: Mijn zoon, acht de tuchtiging des Heren niet gering, en verslap niet, als gij door Hem bestraft wordt,‭ 6 ‭‭want wie Hij liefheeft, tuchtigt de Here, en Hij kastijdt iedere zoon, die Hij aanneemt.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand