Betrouwbaar

Spreuken 13:17. Hoe betrouwbaar ben jij?

17 ‭‭Een onbetrouwbare bode brengt onheil teweeg, 
‭een betrouwbare boodschapper redt.

U bent betrouwbaar.


Dat God betrouwbaar is moge duidelijk zijn. Hij doet en heeft gedaan wat Hij belooft en heeft beloofd. En dat heeft ons redding gebracht. Volmaakte redding! 
De vraag van deze Spreuk is echter hoe betrouwbaar wij zijn. Probeer eens een aantal mensen te noemen die jij kent en waarvan jij zegt dat ze betrouwbaar zijn. 
Paulus vraagt aan Timoteüs hier over na te denken als hij zegt:

2Timotheüs 2:1-2  / NBV
1 ‭‭Mijn kind, wees sterk door de genade van Christus Jezus.‭ 2 ‭‭Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.‭ 

Als het gaat om het geven van onderwijs over het Woord van God, dan is het belangrijk dat dit gedaan wordt door betrouwbare mensen. Waarom? Omdat God betrouwbaar is en dat onderwijs niet alleen met kennis gegeven moet worden, maar ook in daden zichtbaar moet zijn. 
Ik zit in een fase in mijn leven dat ik dat wat ik gehoord en gezien heb van het leven met Jezus wil doorgeven aan de generaties onder mij. Ik prijs me zelf gelukkig dat ik daar betrouwbare mensen zie rondlopen die geschikt zijn anderen te onderwijzen. Ik bid dat de Heer door zijn Geest ze helpt en leert in alles betrouwbaar te zijn. Ook, en misschien wel met name, in de alledaagse dingen. Je werk, het gezin, je vrienden, de kerk. Betrouwbaar zijn is zo belangrijk. Wil je dat mensen hun leven met je delen? Investeer dan in betrouwbaarheid.


‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand