Gebod

Spreuken 13:13. Heb jij voldoende actieradius om de hemelpoort te bereiken?

13 ‭‭Wie een gebod veracht, zal daarvoor de prijs betalen, 
‭wie het in acht neemt, wordt beloond.
‭‭ 
Ik bewaar uw geboden in mijn hart.


Hoe lastig het voor veel mensen is om zich te houden aan geboden wordt in deze Corona-tijd weer eens heel duidelijk. Regels en aanbevelingen worden aan de laars gelapt met alle gevolgen van dien. Overal hoor je van nieuwe Corona-haarden. Het zit kennelijk diep in de mens geworteld om zich te verzetten tegen geboden of de naïeve gedachte ‘het zal wel loslopen’ overheerst. Niet verder kijken en denken dan je neus lang is en geen oog hebben voor het belang van anderen. Alleen je eigen belang telt.

Filippenzen 2:4  / NBV
4 ‭‭Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.‭ 

Nee, mensen en geboden, dat lijkt niet goed te matchen. Adam en Eva en het volk Israël, wat de tien geboden van God kreeg, zijn daar het levende voorbeeld van. De prijs die Adam en Eva en het volk betaalden voor het verachten (voor onbetekenend houden) was hoog. Verbannen uit het paradijs en een hele generatie zou het beloofde land nooit zien.
Is er dan nog hoop voor ons? Zijn wij zoveel beter, dat wij wel in staat zijn Gods geboden in acht te nemen? 

Nee, wij zijn niet beter! 
Romeinen 3:23  / NBV
23 ‭‭Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God;‭ 

Ja, er is hoop!
Romeinen 3:24  / NBV
24 ‭‭en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost.‭ 

Het geheim van de hoop die er ligt t.a.v. het in acht kunnen nemen van de geboden van God ligt hem in het feit dat door de verlossing in Jezus Christus de geboden in je hart geschreven zijn. Vergelijk het met een E-bike. Zonder accu moet je zelf hard werken om vooruit te komen. Met een accu moet je zelf wel trappen, maar je wordt ondersteund. Zo is het ook met de geboden. Zonder de kracht die God wil geven is het eigen werk en dat ga je niet redden. Met de kracht van God moet je er zelf nog steeds wat voor doen, maar ga je het wel redden. Wat zegt de Bijbel over die geestelijke accu?

Jeremia 31:33  / NBV
33 ‭‭Maar dit is het verbond dat ik in de toekomst met Israël zal sluiten–spreekt de ‭HEER‭: Ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en hem in hun hart schrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij mijn volk.‭ 

Dit is het geheim voor iedereen die Jezus Christus erkent als zijn/haar Verlosser. Voor Israël zal dat moment komen - voor zover dat in individuele Joden al niet gebeurd is - en voor jou en mij wordt dit een werkelijkheid wanneer je kiest voor een leven onder leiding van Jezus Christus. Dan geeft Hij je een geestelijke accu, de Heilige Geest, zodat je in staat bent de geboden van God in acht te nemen, en heb je voldoende actieradius om de hemelpoort te bereiken. Daar wacht je een heerlijke beloning. Missie volbracht!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand