Waakt

Spreuken 13:5-6. Hoe word en blijf je rechtvaardig?

5 ‭‭Een rechtvaardige verafschuwt leugens, 
‭door zijn schandelijke praatjes staat een goddeloze in een kwade reuk.
‭‭ 6 ‭‭Rechtvaardigheid waakt over wie de juiste weg gaat, 
‭goddeloosheid laat de zondaar dwalen.

U bent mijn beschermer die over mij waakt.

‭‭ 
Het derde grote thema in de Spreuken: Rechtvaardigheid! God die zijn rechtvaardigheid getoond heeft in de wetten en leefregels die Hij gaf aan zijn volk. Offers die het volk weer in de juiste verhouding tot God bracht, omdat ze niet in staat bleken zicht te kunnen/willen houden aan deze wetten en leefregels. Het volk, waar wij ook toe behoren.

1Petrus 2:10  / NBG51
10 ‭‭u, eens ‭niet‭ ‭zijn‭ ‭volk‭, nu echter Gods volk, eens zonder ontferming, nu in zijn ontferming aangenomen.‭ 

En uiteindelijk Jezus, Lam van God, die zijn leven gaf als losprijs voor velen. Zijn bloed dat ons ook vandaag de dag nog steeds reinigt van alle ongerechtigheid. Jezus, onze gerechtigheid, die over ons leven waakt, omdat we er voor gekozen hebben Zijn weg te gaan.

Jeremia 23:5-6  / NBV
5 ‭‭De dag zal komen–spreekt de ‭HEER‭ –dat ik aan Davids stam een rechtmatige telg laat ontspruiten, die als koning een wijs beleid zal voeren en die in het land recht en gerechtigheid zal handhaven.‭ 6 ‭‭Dan wordt Juda verlost en zal Israël in vrede leven. Zijn naam zal zijn “De ‭HEER‭ is onze gerechtigheid.”‭ 

Jezus, onze gerechtigheid, houdt de wacht over ons leven. Als machten en krachten van de duisternis jou en mij proberen duidelijk te maken dat we niet rechtvaardig zijn, staat Hij, die in ons is, op en maakt ontegenzeggelijk duidelijk dat Hij wel rechtvaardig is en wij dat zijn in Hem! Dicht bij Hem blijven dus, want Hij is mijn gerechtigheid!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand