Rijkdom

Spreuken 13:7-8. Wat is er zichtbaar in jouw leven van de rijkdom die God je gegeven heeft?

7 ‭‭De een doet zich rijk voor terwijl hij niets bezit, 
‭de ander doet of hij arm is terwijl hij een vermogen heeft.
‭‭ 8 ‭‭De rijkdom van een mens is het losgeld voor zijn leven, 
‭ben je arm, dan word je niet bedreigd.

Meer dan rijkdom.


Twee verzen over rijkdom, aardse en hemelse. 
De één doet zich rijk voor terwijl hij helemaal niets bezit.
Aards: 
Geef niet meer geld uit dan je in werkelijkheid hebt. Steek je niet in de schulden om dingen te willen kopen. Uiteindelijk richt je jezelf (en je gezin) ten gronde.
Hemels: 
Sommigen doen zich geestelijk heel vroom voor, maar zijn in wezen arm, omdat het geen werk van de Heilige Geest is maar eigen kracht. Bid de Heer om onderscheid, zodat je dit gaat zien.

 De ander doet of hij arm is, terwijl hij een vermogen heeft.
Aards: 
Dat is wat er gebeurt als je bang bent je vermogen te verliezen aan anderen die er op azen. Rijkdom trekt namelijk altijd volk aan die er op gebrand zijn het van je te roven. Gierigheid kan ook een bron zijn.
Hemels: 
Dat zijn degenen die de rijkdom die ze van God ontvangen hebben begraven, zoals de slaaf die zijn ene talent begroef, omdat hij bang was het te verliezen. Wees niet bang, maar geef het vermogen dat je van de Heer ontvangen hebt uit. Soms verlies je wat, dan win je weer, maar aan het eind van de rit zul je zien dat er winst behaald is.

De rijkdom van een mens is het losgeld voor zijn leven, 
‭ben je arm, dan word je niet bedreigd.
Aards:
Ben je rijk, dan zul je veel geld uit moeten geven om veilig te zijn, omdat er velen zijn die op je rijkdom azen. Armen hebben dat probleem niet.
Hemels:
Ben je geestelijk rijk, dan is de losprijs voor je leven al betaald door het offer dat Jezus gebracht heeft. Ben je geestelijk arm, dan wordt je niet bedreigd door de machten en krachten van de duisternis. Ze hebben je namelijk precies waar ze je hebben willen. Een leven zonder God, dus verloren. Je bent niet interessant voor ze. Ben je daarentegen geestelijk rijk, dan zullen ze je bedreigen, maar je hebt genoeg rijkdom om ze te wederstaan. Een leven met God, dus gered.

1Timotheüs 2:5-6  / NBG51
5 ‭‭Want er is een God en ook een middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus,‭ 6 ‭‭die Zich gegeven heeft tot een ‭losprijs‭ voor allen; en daarvan wordt getuigd te juister tijd.‭ 

Romeinen 8:36-39  / NBG51
36 ‭‭Gelijk geschreven staat: Om Uwentwil worden wij de ganse dag gedood, wij zijn gerekend als slachtschapen.‭ 37 ‭‭Maar in dit alles zijn wij ‭meer‭ ‭dan‭ ‭overwinnaars‭ door Hem, die ons heeft liefgehad.‭ 38 ‭‭Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten,‭ 39 ‭‭noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand