Rijkdom

Spreuken 13:11. Hoe heb jij je rijkdom verkregen en wat doe je er mee?

11 ‭‭In de schoot geworpen rijkdom is weer snel verdwenen, 
‭gestage groei maakt rijk.

Alles wat ik heb leg ik voor U neer.


‭‭ Eerlijk je geld verdienen met hard werken in plaats van teren op wat je in de schoot geworpen krijgt. Daar gaat het in de Spreuk van vandaag over. In de NBG staat ‘maar wie met eigen hand vergadert, wordt rijk.’ Dat vind ik wat anders als ‘gestage groei’. Gestage groei kan ook ontstaan wanneer je je geld op de bank zet en rente gaat trekken. In Efeziërs wordt het volgende gezegd over de kost verdienen:

Efeziërs 4:28  / NBV
28 ‭‭Laat wie steelt niet meer stelen, maar eerlijk de kost verdienen door zelf hard te werken om iets weg te kunnen geven aan wie het nodig heeft.‭ 

Eerlijk de kost verdienen door zelf hard te werken, zodat je iets weg te geven hebt aan wie het nodig heeft. Als je alles wat je hebt voor de Heer neerlegt en niet beschouwt als van jezelf, zul je de vreugde van het weggegeven gaan ontdekken. Hoeveel dat ‘iets’ is zal de Heilige Geest wel duidelijk maken. Soms is het iets, soms is het veel en in bepaalde gevallen zelfs alles. Ik heb net een boek gelezen over het leven van Rees Howells. De Heilige Geest maakte hem duidelijk dat hij alles moest weggeven. Dat deed hij en uiteindelijk gaf God hem het tien-, honderd- en duizendvoudige terug. Maar alles vanuit het principe: Niets is van mezelf! 
Ik geloof niet dat de Heilige Geest van ons allemaal vraagt om alles weg te geven. Anders zou er in Efeziërs ook niet ‘iets’ staan. Ik geloof wel dat we allemaal moeten leren om alles wat we hebben in Zijn hand te leggen. Dat niets van onszelf is. Als je met eigen hand op een eerlijke manier je rijkdom verzameld hebt en je legt het allemaal voor Hem neer, dan zul je gaan ontdekken dat je met een blijmoedig hart weg kunt geven, in het vertrouwen dat Hij voor je zorgt en je liefheeft, want .......God heeft de blijmoedige gever lief.

2Corinthiërs 9:7  / NBG51
7 ‭‭En ieder doe, naardat hij zich in zijn hart heeft voorgenomen, niet met tegenzin of gedwongen, want God heeft de ‭blijmoedige‭ ‭gever‭ lief.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand