Zoek

Psalmen 119:176. Ben jij door God gevonden of dwaal je nog.

176 ‭‭Ik dwaal rond als een verloren schaap. 
‭Zoek uw dienaar, 
‭want ik vergeet uw geboden niet.

He fights ‘till you’re found, leaves the ninety-nine.


‭‭Een mens die leeft zonder God dwaalt, want hij/zij heeft geen doel voor het leven. Het doel waar het leven van een dwalende op af stevent is de dood, net als een schaap dat dwaalt in de wildernis. Uit zichzelf zal het schaap de grazige weiden met de kudde en de Herder niet vinden. Het schaap is afhankelijk van de Herder die op zoek is naar het verloren schaap. Daarom ook de roep aan God in deze Psalm: Zoek mij! Zal Hij dat doen? Zeker! Lees de gelijkenis maar die Jezus zijn leerlingen vertelde:

MattheĆ¼s 18:12-14
12 ‭‭Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken?‭ 13 ‭‭Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij zich, dat verzeker ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren.‭ 14 ‭‭Zo is het ook bij jullie Vader in de hemel: hij wil niet dat een van deze geringen verloren gaat.‭ 

Dwaal jij, omdat je zonder God leeft, of ben je een kind van God die de weg kwijt is? Vraag de Goede Herder om je te zoeken en Hij zal dat zeker doen. Sterker nog, Hij is al op zoek. Waarom? Omdat Hij ongelooflijk veel van je houd en niet wil dat je verloren gaat. Laat maar van je horen. Hij vind je zeker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand