Vals

Spreuken 25:18. Wat hebben valse getuigenissen met jou gedaan?

18 ‭Wie een vals getuigenis tegen een ander aflegt, 
‭is als een bijl, een zwaard, een scherpe pijl.

Kracht van de Vader, de Zoon en de Geest.


Vandaag was er op een NOS nieuws een item dat laat zien dat de spreuk van vandaag zo waar is. Een vals getuigenis verwoest het leven van mensen. 
In het nieuws ging het over slachtoffers van de toeslagen affaire die, zonder dat ze dat wisten, bij de belastingdienst te boek stonden als fraudeurs, o.a. omdat anderen ze aangegeven hadden met als doel ze in een slecht daglicht te stellen. 
De belastingdienst werd neergezet als de veroorzaker van alle ellende, maar de bron ligt natuurlijk bij het valse getuigenis van de mensen die ze aangegeven hadden. 
Zo’n vals getuigenis kan op drie manieren binnenkomen geeft de spreuk aan:

1) Als een bijl (in de grondtekst ‘knots’)
Een persoonlijke rechtstreekse aanval waarbij ze je een flinke klap verkopen. Je bent even van de kaart, maar komt er waarschijnlijk wel weer bovenop.

2) Als een zwaard
Een persoonlijke rechtstreekse aanval waarbij je weet met wie je van doen hebt. De wond kan genezen, maar ook onherstelbare schade aanbrengen, ja, zelfs dodelijk zijn.

3) Als een scherpe pijl
Een aanval op afstand, waarbij je niet weet met wie je van doen hebt. Het kan je diep in je ziel treffen. Misschien herstelt de wond, maar het kan ook onherstelbare schade aanbrengen, ja, zelfs dodelijk zijn.

Zie je dan maar eens te verweren. Deze knotsen, zwaarden en pijlen zie je overal om je heen het leven van mensen verwoesten. Zelfs overheden maken zich er schuldig aan. En naarmate de wederkomst van Jezus dichterbij komt zal het alleen maar erger worden. Er zullen zelfs ‘christenen’ zijn die de knots, het zwaard of de pijl gebruiken om het leven van andere christenen te verwoesten. Lees Matteüs 24 maar. 
Dan is het zaak dat je dagelijks je geestelijke wapenrusting uit Efeziërs 6 aantrekt. Ik start daar vanaf 2017 elke dag mee, omdat ik me er toen van bewust werd dat het zo nodig is om dagelijks weerstand te bieden tegen de oprukkende machten van de duisternis. Er is een toenemende strijd gaande, waarvan Jezus de Overwinnaar zal zijn. Wees waakzaam en strijd de geestelijke strijd die je moet strijden met de geestelijke dekking van de Vader, de Zoon en de Geest. Overwin het kwade door het goede!

Psalmen 120:2  / NBV
2 ‭Bevrijd mijn ziel, ‭HEER‭, 
‭van lippen die liegen, 
‭van de tong die bedriegt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand