Opstaan

Spreuken 24:15-16. Hoe sta jij op?

15 ‭Jij, goddeloze, belaag niet het huis van een rechtvaardige, 
‭verwoest zijn woning niet.16 ‭Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val, 
‭maar telkens staat hij op. 
‭Een goddeloze struikelt door zijn slechte daden, 
‭en komt voorgoed ten val.

U houdt mij stevig vast!


Ik weet niet hoeveel keer jij ten val gekomen bent door de invloed van goddeloosheid? Mensen die van God los zijn, staan onder de invloed van de vijand van God, satan. Of ze dat nu willen of niet. En satan wil niets liever dan dat jij valt en niet meer opstaat. Daarom zul je als kind van God regelmatig vallen. De troost in deze Spreuken zit hem in het steeds weer opstaan. God heeft je de kracht op dat steeds weer opnieuw te doen en de genade om vrij te worden van de last die maakte dat je viel. In Prediker lezen we ook een andere remedie om op te staan.

Prediker 4:9-12  / NBV
9 ‭Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want-dat is zeker-samen zwoegen loont.10 ‭Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt.11 ‭Wanneer je bij elkaar slaapt, geef je warmte aan elkaar, maar hoe krijgt iemand die alleen slaapt het ooit warm?12 ‭En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken.

Zorg er dus voor dat je in verbinding staat en blijft met andere rechtvaardigen. Sluit vriendschappen met rechtvaardigen! Trouw met een rechtvaardige! Samen zwoegen loont. Als de één valt, helpt de ander hem/haar op de been. 
Natuurlijk kunnen goddelozen ook zulke verbintenissen aangaan met andere goddelozen. Het geheim zit echter in vers 12. Twee goddeloze vrienden zijn met z’n tweeën. Twee rechtvaardige vrienden zijn met z’n drieën. God is er bij. Er zal zeker een moment komen dat de goddelozen vallen en nooit meer opstaan. Dat zal echter nooit gebeuren bij de rechtvaardigen, want …….. God is er bij en Hij houdt ons stevig vast!

Psalmen 73:23  / BOEK
23 ‭Toch zal ik altijd bij U blijven; U houdt mij stevig vast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand