Kopietje

Spreuken 25:1. Wat zou jij wel willen kopiĆ«ren? 

1 ‭Hier volgen andere spreuken van Salomo, die de dienaren van koning Hizkia van Juda hebben gekopieerd.

Schatten


Een kopietje maken is van alle tijden, zo blijkt maar weer. Als het gaat om pareltjes is daar niets mis mee, mits je maar duidelijk maakt wat de bron is. 
Het lied van vandaag is zo’n kopietje. Tekst en muziek zijn van de andere opa van mijn kleinkinderen, maar ik heb er zelf een kopietje van gemaakt. Waarom? Omdat ik het een pareltje vindt.
Als kind van God ben ik eigenlijk ook een kopietje bedenk ik me. Een kopietje van Jezus. 

Romeinen 8:29  / HSV
29 ‭Want hen die Hij van tevoren gekend heeft, heeft Hij er ook van tevoren toe bestemd om aan het beeld van Zijn Zoon gelijkvormig te zijn, opdat Hij de Eerstgeborene zou zijn onder vele broeders.

Gelijkvormig zijn aan het beeld van Jezus, dat is wat ik wil. God heeft het mogelijk gemaakt door zijn Geest die in ons woont, omdat we in Jezus geloven. 
Er zitten wel eens zwarte strepen op dit kopietje, maar daar weet de leverancier van het kopieerapparaat wel raad mee. Laat God elke dag grote schoonmaak houden en er komen mooie, zuivere kopietjes tevoorschijn. Ga zo deze dag maar in en laat mensen genieten van de zuivere kopie die jij bent, zoals wij kunnen genieten van de kopietjes die de dienaren van Hizkia voor ons gemaakt hebben van de Spreuken van Salomo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand