Niet doen

Spreuken 24:28-29. Wat moet jij niet doen?

28 ‭Leg over een ander geen vals getuigenis af, 
‭waarom zou je liegen?
29 ‭Zeg niet: ‘Wat hij mij heeft aangedaan, doe ik hem aan. 
‭Ik betaal hem met gelijke munt.’

Reinheid en waarheid.


Een terugkerend thema in de Spreuken. Eerlijke rechtspraak. Geen leugens, maar waarheid. Geen wraak, maar reinheid.
Ik werd er bij het lezen van deze verzen bij bepaald hoeveel energie er verspild wordt door zelf op de troon van de rechter te gaan zitten. Ook door kinderen van God. Al is het niet door de daden die hier beschreven worden, dan zijn het wel je gedachten die je afleiden van de weg van reinheid en waarheid.
Het berooft je van de energie en de wil om je in te zetten in het koninkrijk van God zoals God het bedoeld heeft. Stop er dus mee om je energie te verspillen aan leugens en wraak, om je recht te halen. Let op wat Paulus hier in de brief aan de Romeinen over zegt, waarbij hij woorden uit Deuteronomium 32:35 citeert.

Romeinen 12:19-21  / NBV
19 ‭Neem geen wraak, geliefde broeders en zusters, maar laat God uw wreker zijn, want er staat geschreven dat de Heer zegt: ‘Het is aan mij om wraak te nemen, ik zal vergelden.’20 ‭Maar ‘als uw vijand honger heeft, geef hem dan te eten, als hij dorst heeft, geef hem dan te drinken. Dan stapelt u gloeiende kolen op zijn hoofd’.21 ‭Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

Dat zie je wellicht als een onmogelijke opgave, maar bij God is alles mogelijk. Hij heeft zich gespecialiseerd in het onmogelijke. Geef je over aan Hem en Hij zal je helpen het kwade, de leugens en de wraak, te overwinnen door het goede. Steek daar dus je energie in, het goede. Doen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand