Prat gaan

Spreuken 25:14. Doe jij wat je zegt te doen?

14 ‭Wie prat gaat op een geschenk zonder waarde, 
‭is als wind en wolken zonder regen.

Reinheid en waarheid.


Een bekende uitspraak op mijn werk is: ‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’! 
De spreuk van vandaag waarschuwt tegen mensen die zeggen wat ze doen, maar niet doen wat ze zeggen. Ze werken met een verborgen agenda. Wat ze verkondigen lijkt loffelijk, goed, menslievend, barmhartig en opbouwend, maar uiteindelijk is het ze te doen om eigen gewin en is de regenbui die valt wel heel plaatselijk; op hun eigen hoofd.
Judas waarschuwt in zijn korte brief voor zulke mensen. Hij typeert ze als volgt:

Judas 1:4  / NBV
4 ‭Er hebben zich namelijk ongemerkt mensen onder u gemengd van wie het vonnis al lang geleden schriftelijk is vastgelegd: goddelozen, die de genade van onze God misbruiken als voorwendsel voor losbandigheid en die onze enige meester en Heer, Jezus Christus, verloochenen.

En in vers 12 en 13 lees je hetzelfde als in de spreuk van vandaag, maar ook wat hun einde is.

Judas 1:12-13
12 ‭Ze zijn een schandvlek op uw liefdemaaltijden: ze doen zich schaamteloos te goed en zorgen alleen voor zichzelf. Wolken zonder water zijn het, voortgejaagd door de wind, bomen die zelfs in het late najaar geen vrucht dragen, tweemaal afgestorven, ontworteld,13 ‭wilde golven op zee die hun eigen schande opschuimen, dwaalsterren die voor eeuwig de diepste duisternis wacht.

Let dus goed op de verborgen agenda’s, speciaal van diegenen wiens invloed op het wereldtoneel groot is, maar ook om je heen in je directe omgeving, ja, zelfs in de kerk/gemeente. Wees waakzaam, let op hun vruchten en houdt je vast aan de woorden van God en Jezus. Dat is een geschenk van grote waarde, wind en wolken vol regen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand