Betrouwbaar

Spreuken 25:13. Hoe betrouwbaar ben jij?

13 ‭Een betrouwbare bode is voor zijn opdrachtgever 
‭als een koele dronk tijdens de oogst: hij beurt hem op.

Ga op weg.


Op zo’n gure herfstdag als vandaag heb je verbeeldingskracht nodig om je voor te kunnen stellen hoe lekker een koel biertje is op een snikhete zomerdag na gedane arbeid. Dat is ècht héél lekker! Mag natuurlijk ook een ander koel drankje zijn 😉, maar ik dacht aan een biertje vanwege de nieuwe NBV21 vertaling 😀.
Zo geniet God van jou als blijkt dat jij die betrouwbare boodschapper bent die doet wat Hij je opgedragen heeft:

Mattheüs 28:19-20  / NBV
19 ‭Ga dus ‭op‭ ‭weg‭ en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest,20 ‭en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

Betrouwbaar betekent hier in de grondtekst: gevestigd zijn, trouw zijn, gedragen worden, bevestigen‭, gedragen worden door een voedster‭, vastmaken, verzekeren, duurzaam maken‭, bevestigd, gevestigd, zeker‭, getoetst, bevestigd‭, betrouwbaar, getrouw, geloofwaardig‭.
Je staat dus vast in je geloof, bent trouw aan God en bent door Hem bevestigd in je roeping. Je wordt gedragen door het Woord van God. Dat bevestigd je steeds weer opnieuw. Je weet waar je heen moet, bent zeker van je zaak en bent je bewust dat je betrouwbaarheid getoetst wordt. De boodschap die je brengt zal daarom zeer geloofwaardig overkomen en mensenharten die open staan voor het Evangelie bereiken. Want dat is wat Hij graag wil. Daar wordt Hij blij van. Een koel biertje op een zomerse dag na gedane arbeid.

Mattheüs 25:21  / NBV
21 ‭Zijn heer zei tegen hem: “Voortreffelijk, je bent een goede en betrouwbare dienaar. Omdat je betrouwbaar bent gebleken in het beheer van een klein bedrag, zal ik je over veel meer aanstellen. Wees welkom bij het feestmaal van je heer.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand