Geduld en kalme woorden

Spreuken 25:15. Hoe bereik jij je doelen?

15 ‭Een heerser laat zich overtuigen door geduld, 
‭kalme woorden breken krachtige tegenstand.

Een woord uit je hart in liefde gesproken.


Ik loop weleens te mopperen op mijn werkgever dat besluitvorming vaak zo lang duurt. Maar pak je dat geduld en neem je uitvoerig de tijd om raad te vragen en zaken te bespreken met de geledingen die er bij betrokken zijn, dan komt er iets goeds tot stand. Let je daarbij goed op de woorden die je spreekt en de toon die je zet, dan kun je muren van tegenstand breken. Geduld en kalme woorden dus. Die brengen je verder in deze samenleving.
In het leven met God is dat niet anders. Geduld en zelfbeheersing om kalme woorden te blijven spreken horen bij de vrucht van de Geest.

Galaten 5:22-23  / NBV
22 ‭Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,23 ‭zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.

Één vrucht met 9 heerlijke partjes, die stuk voor stuk bijdragen aan het verheerlijken van de naam van Jezus in de wereld om ons heen. Daar strek ik me naar uit en vandaag dan in het bijzonder naar geduld en zelfbeheersing.

Efeziërs 5:17-21  / NBG51
17 ‭Weest‭‭ daarom‭‭ niet‭ onverstandig‭, maar‭ tracht te verstaan‭‭, wat‭ de wil‭ des Heren‭ is.18 ‭En‭ bedrinkt‭‭ u niet‭ aan wijn‭, waarin‭‭ bandeloosheid‭ is‭‭, maar‭ wordt ‭vervuld‭‭‭ met‭ de Geest‭,19 ‭en spreekt‭‭ onder elkander‭ in psalmen‭,‭ lofzangen‭ en‭ geestelijke‭ liederen‭, en zingt‭‭ en‭ jubelt‭‭ de Here‭ van‭‭ harte‭,20 ‭dankt‭‭ te allen tijde‭ in‭ de naam‭ van onze‭ Here‭ Jezus‭ Christus‭ God‭,‭ de Vader‭, voor‭ alles‭,21 ‭en weest‭‭ elkander‭ onderdanig‭‭ in‭ de vreze‭ van Christus‭.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand