Onzuiverheden

Spreuken 25:4-5. Kunst of kitch?

4 ‭Als het zilver van onzuiverheden is ontdaan, 
‭maakt de edelsmid een prachtige vaas.
5 ‭Als de koning zich ontdoet van goddelozen, 
‭schraagt gerechtigheid zijn troon.

Reinheid en waarheid


Deze spreuken doen mij denken aan een gesprekje dat ik deze week had met een monteur van onze ict dienstverlener over het recyclen van chips in computers en andere apparaten om zodoende het probleem van een tekort eraan op te lossen. Zijn reactie kwam er op neer dat dit niet mogelijk was, omdat je dan teveel onzuiverheden in het product krijgt. Zie maar eens een vorm van recyclen te vinden waarbij je al die onzuiverheden er uit haalt.

Ooit, toen God de hemel en de aarde schiep, was de mens zo zuiver als wat. Onzuiverheid is de mens echter ingeslopen en vandaag de dag wordt elk mens geboren met die onzuiverheid.

Romeinen 3:23  / BOEK
23 ‭Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid.

Je kunt van alles proberen om die onzuiverheid er uit te halen, maar alleen God kan dat. Door het offer van Jezus is de onzuiverheid uit ons leven gehaald en is God, de edelsmid uit de verzen van vandaag, in staat iets heel moois van je leven te maken. Dát geloven is de oplossing van het tekort aan zuivere mensen in deze wereld.

Hebreeën 10:22  / NBV
22 ‭laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen.

Om vervolgens zuiver te blijven is het zaak zoveel mogelijk uit de buurt te blijven van mensen die van God los zijn, de goddelozen. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet en voordat je het weet sluipt de onzuiverheid je leven weer binnen. 
Waar zijn de leiders van het land die paal en perk stellen aan deze goddeloosheid? Is het daarom dat zoveel leiders zo snel van het politieke toneel verdwijnen?
En hoe zit het met jou. Wat voor keuzes maak jij om de goddeloosheid, en daarmee de onzuiverheid, uit je leven en je nabijheid te bannen? Ga je voor die ‘prachtige vaas’ of neem je genoegen met kitch?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand