Weg

Spreuken 19:3. Wat heeft jou op welke weg gebracht?

3 ‭Dwaasheid brengt een mens op de verkeerde weg, 
‭dan keert hij zich verbitterd tegen de ‭HEER‭.

Heer wijs mij uw weg.


Als dwaasheid je op de verkeerde weg brengt, dan zal wijsheid je op de goede weg brengen. Ware wijsheid is ontzag hebben voor God zegt Job 28.

Job 28:28  / NBV
28 ‭En hij sprak tot de mens: 
‭‘Ontzag voor de Heer–dat is wijsheid; 
‭het kwaad mijden–dat is inzicht.’

Ontzag hebben voor God is eerbied en respect hebben voor zijn heiligheid en zuiverheid. Als je dat inzicht hebt dan mijd je het kwaad, de zonde. Denk niet dat dit gemakkelijk is. Adam en Eva hadden het inzicht niet toen ze van de vrucht aten. Kaïn had het inzicht niet toen hij Abel doodsloeg. Saul had het inzicht niet toen hij ongehoorzaam was aan de opdracht van God. David had het inzicht niet toen hij zich vergreep aan Batseba en haar man de dood injoeg. Ik heb in mijn leven het inzicht vaak genoeg niet gehad. Wij allemaal hebben het inzicht vaak genoeg niet door de zonde die we bewust toelaten in ons leven. 
Als je dan merkt dat de tegenwoordigheid van God verdwijnt, wat niet meer dan logisch is, omdat Hij heilig is, dan kun je twee dingen doen: of je keert je verbitterd van de Heer af, omdat je de schuld bij Hem neerlegt, of je keert je berouwvol naar Hem toe, omdat je spijt hebt van wat je zelf hebt gedaan en je bewust bent dat je zijn genade en vergeving nodig hebt om weer in de goede verhouding tot Hem te komen staan. Saul koos voor het eerste met alle gevolgen van dien. David koos voor het tweede, droeg de consequenties van zijn keuzes en leefde met God. Voor welke weg kies jij?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand