Onderricht

Spreuken 19:27. Naar welk onderricht luister jij?

27 ‭Mijn zoon, luister maar niet langer naar mijn onderricht 
‭als je mijn wijze woorden in de wind wilt slaan.

Schatten


Vandaag een spreuk voor de jongvolwassenen. Matthew Henry verwoord goed waar het hier om gaat, dus ik neem zijn commentaar op dit vers over, bijgewerkt hedendaags taalgebruik.

Dit is een goede waarschuwing voor als je een opvoeding hebt gehad met goed onderricht. Waak er voor om te luisteren naar mensen die, onder het voorwendsel van goed onderricht, je laten afwijken van het goede onderricht dat je gehad hebt in je opvoeding.
‭Er is iets, dat de bedoeling lijkt te hebben jongeren  te onderrichten, maar dat in werkelijkheid de bedoeling heeft ze in het onheil te storten. Deze handlangers van de duisternis zullen je wijs maken om vrije gedachten te hebben, een levenswijze naar de geest van de wereld, zondige verlangens te accepteren en hun geweten het zwijgen op te leggen. Los komen van die goede opvoeding en wereld-gelijkvormig worden.
‭Het getuigt van wijsheid als je als jongere geen gehoor geeft aan zulk onderricht. Luister niet naar zulke praatjes en al ben je er al door beïnvloed, bekeer je dan, maak je er los van. Keer terug naar het onderricht van je jeugd en ga de weg die de Heer je wijst en tot leven leidt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand