Beschermt

Spreuken 19:23. Hoe rustig slaap jij?

23 ‭Ontzag voor de ‭HEER‭ beschermt je leven, 
‭je kunt rustig gaan slapen, er overkomt je niets.

Behoed mij o God.


De tekst van vandaag vraagt wel enige uitleg, want bij mij roept het iig wel wat vragen op. Hoe zit het bijvoorbeeld met mensen die leven in ontzag voor God en ernstig ziek worden en sterven of verongelukken, zoals mijn vader. Leefden al die mensen dan niet in ontzag voor de Heer? 
Om daar antwoord op te krijgen is het in dit geval beter de NBG vertaling er bij te pakken. Die geeft een ander licht op de woorden ‘beschermt je leven’.

Spreuken 19:23  / NBG51
23 ‭De vreze‭ des HEREN‭ is ten leven‭; men overnacht‭‭ verzadigd‭, door het kwaad‭ niet‭ bezocht‭‭.

Als de NBV het over bescherming heeft, dan gaat het dus om bescherming tegen het kwaad, waarover in Efeziƫrs 6 het volgende gezegd wordt:

EfeziĆ«rs 6:12  / NBV
12 ‭Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

Als je leeft in ontzag voor God, Hem hebt aangenomen als je Redder en Verlosser, dan heeft het kwaad het niet meer voor het zeggen in je leven, maar Jezus Christus! Hij heeft de strijd tegen de hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, de kwade geesten in de hemelsferen gestreden en glansrijk overwonnen. Schuilen we dicht bij Hem dan zijn we meer dan overwinnaars. Niet de macht van het kwaad, maar Jezus heeft de regie!
Ons lichaam en onze ziel mogen dan wel sterfelijk zijn en kwetsbaar voor ziekte, lijden en zonde, onze geest is vervuld met zijn Geest, onsterfelijk en onaantastbaar voor het kwaad. Een groot geheimenis dat maakt dat ik rustig kan gaan slapen.

Romeinen 8:37-39  / NBG51
37 ‭Maar‭ in‭ dit‭ alles‭ zijn wij ‭meer‭ ‭dan‭ ‭overwinnaars‭‭‭ door‭ Hem, die ons‭ heeft liefgehad‭‭.38 ‭Want‭ ik ben verzekerd‭‭, dat‭ noch‭ dood‭ noch‭ leven‭, noch‭ engelen‭ noch‭ machten‭, noch‭ heden‭‭ noch‭ toekomst‭‭, noch‭ krachten‭,39 ‭noch‭ hoogte‭ noch‭ diepte‭, noch‭ enig‭ ander‭ schepsel‭ ons‭ zal kunnen‭‭ scheiden‭‭ van‭ de liefde‭ Gods‭, welke is in‭ Christus‭ Jezus‭, onze‭ Here‭.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand