Tijd

Spreuken 19:15. Hoe besteed jij je tijd?

15 ‭Als je lui bent, verslaap je je tijd, 
‭als je laks bent, zul je honger lijden.

Ga op weg


We hadden een logé dit weekend die vertelde dat zijn vader elke werkdag om 5 uur zijn bed uit gaat om naar zijn werk te gaan. Hij is bouwvakker. Je kunt die vader niet bepaald laksheid verwijten en zolang er genoeg te bouwen valt zal hij trouw elke morgen om 5 uur zijn bed uitstappen. 
Over genoeg werk gesproken.

Mattheüs 9:36-38  / NBV
36 ‭‭Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.‭ 37 ‭‭Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders.‭ 38 ‭‭Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’‭ 

Een mensenmenigte om binnen te halen in het Koninkrijk van God. Dat is het ‘werk’ wat wij te doen hebben en tijd is daarbij kostbaar, want de wederkomst van Jezus is de deadline voor die klus. Laten we dus geen tijd verspillen en op weg gaan om de opdracht uit te voeren die Jezus uitvoerde en waartoe wij ook geroepen zijn. 

Lukas 4:18-19  / NBV
18 ‭‘De Geest van de Heer rust op mij, 
‭want hij heeft mij gezalfd. 
‭Om aan armen het goede nieuws te brengen 
‭heeft hij mij gezonden, 
‭om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken 
‭en aan blinden het herstel van hun zicht, 
‭om onderdrukten hun vrijheid te geven,19 ‭om een genadejaar van de Heer uit te roepen.’

Dan helpt het dat je in je ‘gewone’ leven al gewend bent je tijd niet te verspillen en ijverig te zijn in je werk. De Heilige Geest kan dat zeker gebruiken wanneer hij je bijstaat in de uitvoering van de opdracht waarvoor we staan. ‘Ga op tijd en met ijver op weg’, zou ik zeggen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand