Verlangen

Spreuken 19:22. Naar welke goede daad verlang jij?

22 ‭Een mens heeft het verlangen goed te doen, 
‭je kunt beter arm dan onbetrouwbaar zijn.

Deel door ons uw liefde uit.


Je kunt beter een verlangen hebben goed te doen en geen rijkdom hebben om dat waar te maken, dan rijkdom om het waar te maken, maar geen verlangen om goed te doen. Je hebt meer aan een arme naaste, die bewogen is met je leven, maar niet in staat is meer te geven dan bewogenheid en liefde, dan een rijke die genoeg te geven heeft, dat wellicht ook belooft, maar niet handelt vanuit bewogenheid en liefde en dus uiteindelijk ook niet geeft. Onbetrouwbaar als hij is.
Je hartsgesteldheid, daar gaat het dus om. Wat drijft je ten diepste om je helpende hand uit te steken naar je naaste. Onderzoek jezelf daar eens op en geef Gods Geest de ruimte om er voor te zorgen dat het verlangen om goed te doen gaat groeien in je leven. En pak vandaag eens een moment om de volgende woorden van Jezus te overdenken en te spiegelen aan jouw leven:

Markus 12:41-44  / NBV
41 ‭Hij ging tegenover de offerkist zitten en keek hoe de mensen er geld in wierpen. Veel rijken gooiden veel geld in de kist.42 ‭Er kwam ook een arme weduwe, die er twee muntjes in gooide, ter waarde van niet meer dan een quadrans.43 ‭Hij riep zijn leerlingen bij zich en zei tegen hen: ‘Ik verzeker jullie: deze arme weduwe heeft meer in de offerkist gedaan dan alle anderen die er geld in hebben gegooid;44 ‭want die hebben gegeven van hun overvloed, maar zij heeft van haar armoede alles gegeven wat ze had, haar hele levensonderhoud.’



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand