Zomaar

Spreuken 17:18. Wat voor een invloed heeft geld en bezit op jouw leven?

18 ‭‭Wie al te makkelijk een handslag geeft, 
‭wie zomaar borg staat voor een ander, 
‭ontbreekt het aan verstand.‭ 

Aankondiging


Vandaag een herhaling van Spreuken 6:1-4 en 11:15, dus blaas ik weer op mijn sjofar, de Kudu hoorn. Hét blaasinstrument voor de heraut om een belangrijke gebeurtenis aan te kondigen. 

De aankondiging van vandaag: Ga verstandig om met geld!

In je eigen belang en het belang van je kinderen, als die je gegeven zijn. Daar kun je je niet vroeg genoeg van bewust zijn en goede keuzes in maken. 
In de Spreuk van vandaag gaat het om het zomaar borg staan voor een ander. Bezint voordat je begint! Voordat je het weet ben je je geld kwijt. Zit je zelf in de financiële problemen en doe je je gezin te kort. Een zekere mate van wantrouwen - in de grondslag betekent dit woord ‘haten’ - kan je behoeden voor veel geldverlies.
Als we het toch over geld hebben, veel mensen steken zich in de schulden door geld te lenen voor de aanschaf van van allerlei zaken, waarvan je je moet afvragen of je ze echt nodig hebt. ‘Geef geen geld uit dat je zelf niet hebt’, kan je behoeden voor veel problemen. Die vlieger gaat natuurlijk niet altijd op. Een hypotheek voor de aanschaf van een huis kan juist een hele goede investering zijn voor jou en je gezin. Maar wat voor huis dan en moet je daar je hele leven krom voor liggen om de hypotheek af te betalen? Wat voor effect heeft dat op de tijd en energie die je kunt steken in het dienen van God en de relaties binnen het gezin?
Kortom, verkeerde keuzes in het omgaan met je geld kunnen tot veel schade leiden in je maatschappelijk en geestelijk leven. Om veilig te zijn moet je er voor zorgen dat je leven niet om geld gaat draaien. Maak dus niet zomaar keuzes als het om geld gaat, maar denk er goed over na en vraag raad.

Mattheüs 6:24  / NBG51
24 ‭‭Niemand kan twee heren dienen, want hij zal of de ene haten en de andere liefhebben, of zich aan de ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen en ‭Mammon‭.‭ 

Daarom blaas ik vandaag op de sjofar en kondig aan: Ga verstandig om met geld! Wantrouw Mammon en dien God!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand