Wazige verten

Spreuken 17:24-25. Waar is jouw oog op gericht in deze wazige tijd?

24 ‭‭Een verstandig mens heeft wijsheid op het oog, 
‭een dwaas staart weg in wazige verten.‭ 25 ‭‭Een dwaze zoon is een groot verdriet voor zijn vader, 
‭bitterheid voor haar die hem heeft gebaard.‭ 

Ik hef mijn ogen op naar U Heer


Staren in wazige verten! Is dat niet wat we allemaal aan het doen zijn? De wazige verten van de loop van deze wereld, bekeken vanuit het oogpunt van de wereld. Wat zie je dan? Een wazige verte. Hoe gaat het verder met het Corona virus en alle mutanten? Een wazige verte. Wat is het effect van de vaccinatie? Een wazige verte. Wat moeten we met al die complot-theoriƫn? Een wazige verte. En ga zo maar door.

1Johannes 2:15-17  / NBV
15 ‭‭Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem,‭ 16 ‭‭want alles wat in de wereld is–zelfzuchtige begeerte, afgunstige inhaligheid, pronkzucht–, dat alles komt niet uit de Vader voort maar uit de wereld.‭ 17 ‭‭De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid.‭ 

Dat is nog eens heldere taal. Geen wazige verte, maar een heldere blik op een verre, eeuwige toekomst. Je blik niet richten op de wereld, maar op God. Een helder vergezicht. Zijn plan, zijn bedoelingen, zijn liefde voor deze wereld en voor jou en mij. Die zijn zo duidelijk als wat. Een helder vergezicht. Wie zijn ogen alleen maar richt op de wazige verte van deze wereld is een groot verdriet voor onze hemelse Vader en mist het doel waarvoor hij/zij gemaakt is. Eeuwig leven in verbondenheid met de Vader. Een helder vergezicht. 
Daarom hef ik mijn ogen vandaag weer omhoog. Weg van al die leegheid. Zijn weg gaan en Leven!

Psalmen 119:37  / NBV
37 ‭‭Houd mijn ogen af van wat leeg is, 
‭laat mij uw wegen gaan, en leven.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand