Wijsheid

Spreuken 17:16. Wat is wijsheid, vaccineren of niet?

16 ‭‭Welk nut heeft geld in de hand van een dwaas? 
‭Dom als hij is, kan hij toch geen wijsheid kopen.‭ 

Ware wijsheid


Wat is wijsheid en is het te koop? Kennis is in vele vormen te koop. Je kunt het opdoen door te betalen voor een boek, een cursus, een training, een opleiding en het duurt niet lang meer of je kan kennis kopen in de vorm van een chip die je laat implanteren in je hersenen. Die technieken en ontwikkelingen zijn er al. Maar is wijsheid te koop? Wijsheid heeft vanuit de grondtekst veel meer te maken met:
  • Levenservaring.
  • Verstandig zijn.
  • Voorzichtigheid.
Dat zijn zaken die niet te koop zijn. Een dwaas en domoor zal er zijn geld wellicht aan willen uitgeven. Ik niet! Ik luister liever naar wat Job gezegd heeft over wijsheid.

Job 28:28  / NBV
28 ‭‭En hij sprak tot de mens: 
‭‘Ontzag voor de Heer–dat is wijsheid; 
‭het kwaad mijden–dat is inzicht.’‭ 

Levenservaring, verstandig zijn en voorzichtigheid leren mij steeds beter om ontzag te hebben voor God, te luisteren naar Hem en te weten wat kwaad is en dat te mijden.
Neem de hele discussie van nu over wel of niet vaccineren. Kennis genoeg te verkrijgen, maar uit wat voor bron en wat is wijsheid? 
Gebruik je levenservaring, verstand en voorzichtigheid en maak een keuze op basis van ontzag voor God en het kwaad mijden. Dan is het voor mij duidelijk wat me te doen staat. Voor jou ook?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand