Sprankelende beek

Spreuken 18:4. Hoe worden jouw woorden op tijd sprankelend?

4 ‭‭De woorden van een goed mens zijn als diepe wateren, 
‭ze zijn een sprankelende beek, een bron van wijsheid.‭ 

Geplant aan waterstromen.


Even verder borduren op die boom uit Psalm 1, geplant aan waterstromen. Op tijd draagt hij vrucht. Ik gaf in de vorige overdenking al aan dat ik kies voor de boom en niet voor het kaf, dat verwaait in de wind. 
Een hoop beeldspraak, maar wat betekent het nu? Hoe kunnen jouw woorden sprankelend worden en waarom is het belangrijk op tijd vrucht te dragen en wat is dan die vrucht?
De woorden van de Here Jezus, gesproken aan het eind van het Loofhuttenfeest, geven daar duidelijkheid over.

Johannes 7:37-39  / NBV
37 ‭Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus in de tempel, en hij riep: ‘Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken!38 ‭“Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft, ”zo zegt de Schrift.’39 ‭Hiermee doelde hij op de Geest die zij die in hem geloofden zouden ontvangen; de Geest was er namelijk nog niet, want Jezus was nog niet tot Gods majesteit verheven.

Zoals die boom, geplant aan waterstromen, het water van die stromen door zich heen laat vloeien tot de uiteinden van de takken waar de blaadjes en vruchten het dankbaar in ontvangst nemen, zo mogen wij de Heilige Geest ontvangen door het geloof in Jezus. Die Geest wil ons leven doorstromen van top tot teen, zodat er op tijd vruchten zullen zijn. Zichtbaar en proefbaar voor iedereen die maar wil.

Galaten 5:22-23  / NBV
22 ‭Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,23 ‭zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

‘Op tijd’ verwijst dan naar het eind van het Loofhuttenfeest. Een schaduwbeeld van de werkelijkheid die in Jezus Christus zijn vervulling zal gaan krijgen. Zijn wederkomst en zijn oordeel over deze wereld. Dan gaat het er om of je op tijd vrucht draagt, je sprankelende woorden spreekt door een Geest-vervuld leven, je klaar bent om Hem te ontmoeten.Dat bid ik je toe voor vandaag. Sprankelende woorden door een Geestvervuld leven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand