Omkopen

Spreuken 17:23. Hoe recht zijn jouw paden als het om geld gaat?

23 ‭‭Een goddeloze haalt een buidel geld te voorschijn, 
‭hij koopt om en kromt de paden van het recht.‭ 

Wat werkelijk telt.


Weer een Spreuk over geld! Het is wel duidelijk dat Salomo ons wil waarschuwen voor dat wat hij in overvloed had, geld! Waarom? Omdat, als je niet uitkijkt, het je leven gaat beheersen. Kijk ik eerlijk naar wat er zich in mijn denken en plannen afspeelt, dan draait er veel om geld.
Wil je zelf eerlijk met je geld omgaan en wil je dat anderen eerlijk met jouw geld omgaan, dan moet je alle zeilen bijzetten, want voor je het weet raak je verstrikt in een web van hebzucht.
Genoeg voorbeelden om ons heen dat geld niet gelukkig maakt, zeker niet als het geld is dat je zelf niet verdiend hebt. Hier wordt omkoping genoemd, maar het gaat in principe om al het geld dat niet van jezelf is. Geleend geld hoort daar wat mij betreft ook bij, als hebzucht de bron is van waaruit je geld leent. Dat zal je niet gelukkig maken. Laat geld je leven niet beheersen. Het zal je te gronde richten en je kunt het niet meenemen wanneer het aardse leven eindigt. Laat Jezus je leven beheersen. Dan zul je leven en zul je de rijkdom die dat geeft meenemen de eeuwigheid in.

MattheĆ¼s 6:19-21  / NBV
19 ‭‭Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en ‭roest‭ vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen.‭ 20 ‭‭Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch ‭roest‭ ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen.‭ 21 ‭‭Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand