Verwerpelijk

Spreuken 17:26. Wat vind jij verwerpelijk?

26 ‭‭Het is verwerpelijk om een onschuldige een boete op te leggen, 
‭een edel mens zweepslagen geven is in strijd met het recht.‭ 

U zond uw Zoon, onschuldig rein.


Het was verwerpelijk dat ze Jezus, onschuldig en rein, gekruisigd hebben, een edel mens gegeseld hebben.



Het is verwerpelijk dat dit vandaag de dag nog steeds gebeurt. Onschuldigen en edele mensen die lijden door vervolging. Het zijn er zovelen. Wat er in dit geval met edele mensen bedoeld wordt is mij niet goed duidelijk geworden. De verschillende vertalingen geven geen duidelijkheid. De vraag is of het edel wat betreft gedrag (rechtvaardigen) is of edel qua rang (koningshuizen, overheden). Wat het ook is, het gaat om onschuldigen die lijden door vervolging. Er zijn er velen en het wordt alleen maar erger. 
Langzaam bewegen we ook met ons land naar een situatie toe waar je als gelovige steeds meer te maken krijgt met tegenstand en uiteindelijk vervolging. Die beweging is al decennia bezig, gaat heel langzaam en geleidelijk, maar leidt er uiteindelijk naar toe dat de vrijheid van godsdienst verdwijnt en dat wat eens als onschuldig bestempeld werd ineens schuldig is. Wat kwaad was wordt goed genoemd en wat goed was wordt kwaad genoemd. Verwerpelijk, maar wel het scenario dat de Bijbel schetst.

2Timotheüs 3:1-5  / NBV
1 ‭‭Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn.‭ 2 ‭‭De mensen zullen egoïstisch zijn, geldzuchtig, zelfingenomen en arrogant. Ze zullen God lasteren, geen ontzag tonen voor hun ouders, ondankbaar zijn en niets heilig achten.‭ 3 ‭‭Ze zullen harteloos zijn, onverzoenlijk, lasterziek, onbeheerst en wreed. Ze zullen het goede haten‭ 4 ‭‭en onbetrouwbaar, roekeloos en verblind zijn. Het genot zullen ze meer liefhebben dan God,‭ 5 ‭‭ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen. Keer je af van zulke mensen.‭ 

Keer je af van zulke mensen en keer je om naar Hem die verworpen is, zodat je redding vindt, genezing voor je ziel. En ja, wie Jezus met hart en ziel volgt zal worden vervolgd.

2Timotheüs 3:12  / NBV
12 ‭‭Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven, zullen worden vervolgd.‭ 

Maar niets en niemand kan jou scheiden van Hem, van zijn liefde. Zelfs de dood niet!

Romeinen 8:38-39  / NBV
38 ‭‭Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst,‭ 39 ‭‭hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand