Geraakt

Spreuken 17:10. Hoe vatbaar ben jij voor correctie?

10 ‭‭Een verstandig mens wordt meer geraakt door een verwijt 
‭dan een dwaas door honderd slagen.‭ 

Jezus’ liefde raakt mij aan.


Toen Nathan bij David kwam om hem van Godswege te confronteren met zijn zondige daden richting Batseba en Uria, antwoordde David:

2Samuël 12:13  / NBV
13 ‭‭David antwoordde ‭Natan‭: ‘Ik heb gezondigd tegen de ‭HEER‭.’

Toen Mozes bij farao kwam om hem namens God te verzoeken het volk te laten gaan antwoordde farao:

Exodus 5:2  / NBV
2 ‭‭‘Wie is die ‭HEER‭, dat ik hem zou gehoorzamen?’ vroeg de farao. ‘Waarom zou ik de Israëlieten laten gaan? Ik ken de ‭HEER‭ niet en de Israëlieten laat ik niet gaan.’‭ 

Er waren 10 plagen nodig om farao op andere gedachten te brengen. 
Dat is nu het verschil tussen een verstandig mens en een dwaas. Beiden maken fouten die ze niet hadden mogen maken - zie overdenking van gisteren - maar David reageerde meteen en verootmoedigde zich voor God. Farao niet, de dwaas.
Hoe vatbaar ben jij voor correctie en hoe reageer jij wanneer iemand jou wijst op zaken in je leven die niet in orde zijn? Dat is namelijk wel wat God doet in het leven van zijn kinderen. Allemaal kennen we de momenten dat God ons er op wijst te breken met zaken die niet in orde zijn. Dat doet Hij, omdat Hij van je houdt en niets liever wil dan dat je dicht bij Hem bent en blijft.

Openbaring 3:19  / NBV
19 ‭‭Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt.‭ 

Als Jezus je met zijn liefde aanraakt, dan kan dat een heel fijn gevoel zijn, maar dus ook heel confronterend. Die liefde kan jouw ogen ook openen voor zaken die de relatie met Hem, het heel dicht bij Hem zijn, schaden. En God gebruikt daar regelmatig mensen voor om dat duidelijk te maken aan anderen, kijk maar naar Nathan en Mozes.
Wil God jou gebruiken om anderen te confronteren met hun daden, doorzoek je hart dan goed en vraag je af of je handelt uit liefde. Dat is de grond van waaruit God terechtwijst en bestraft en wil Hij jou gebruiken, handel dan vanuit diezelfde grondhouding, liefde.
Confronteren anderen of confronteert de Heilige Geest  jou met je zondige daden, wees dan verstandig en laat je raken. Verootmoedig je voor God en kies voor het leven dicht bij Hem.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand