Woorden

Spreuken 17:7. Welke heilzame en zegenrijke woorden spreek jij vandaag uit?

7 ‭‭Verheven woorden passen niet bij een dwaas, 
‭leugens des te minder bij een edel mens.‭ 

Een woord uit je hart in liefde gesproken.


Ik moet denken aan de uitdrukking:‘Veel geschreeuw, maar weinig wol!’ Iemand die veel drukte maakt en een hoop praatjes heeft, maar weinig tot stand brengt en in doen en laten niet bepaald een afspiegeling is van al die praatjes. Is wat je zegt ook wat je doet? Al die praatjes passen niet als het niet zichtbaar is in je leven.
Datzelfde geldt voor leugens. De wereld is er mee vergiftigd, omdat de vader van de leugen, satan, rondgaat als een brullende leeuw. De meest vooraanstaande mensen hoor en zie je liegen.
Wat dat betreft zitten er in de politiek genoeg dwazen en leugenaars. Let daar eens op als je over een tijdje weer naar de stembus gaat. 
En voor onszelf? Mijn dagelijks gebed is dat de Heer door zijn Geest de werken van mijn zondige eigen wil dood. Daar horen deze verheven praatjes en leugens ook bij. Ik bid je toe dat Hij deze zondige werken in jouw leven zal opruimen.

Romeinen 8:12-13  / NBV
12 ‭‭Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil.‭ 13 ‭‭Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven.‭ 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand