Vertrouw

Psalmen 146:1-4. Waar vertrouw jij op?

1 ‭‭Halleluja! 
‭Loof de ‭HEER‭, mijn ziel.
‭‭ 2 ‭‭De ‭HEER‭ wil ik loven, zolang ik leef, 
‭mijn God bezingen zolang ik besta.
‭‭ 3 ‭‭Vertrouw niet op mensen met macht, 
‭op een sterveling bij wie geen redding is.
‭‭ 4 ‭‭Stokt zijn adem, hij keert terug tot de aarde, 
‭op die dag gaat hij met zijn plannen ten onder.

Ik vertrouw op U vandaag.


Vertrouwen is een kostbaar goed en in de verzen van vandaag worden we opgeroepen ons vertrouwen op God te stellen en niet op mensen. Betekent dat dus dat je mensen helemaal niet moet/kan vertrouwen? Hoe zit het dan met een kind dat zijn/haar weg in het leven moet vinden en blind vertrouwt op zijn vader en moeder. En je relatie die ook gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Nee, vertrouwen hebben in elkaar, van mens tot mens is een kostbaar goed, waarvoor we ons zeker moeten blijven beijveren. 
In deze verzen gaat het echter om vertrouwen in relatie tot je heilszekerheid, hier redding genoemd in vers 3. Daar is een ‘mens’ voor nodig die sterker is dan de dood en dat is er maar één, Jezus. Wil je zekerheid over je heil, over eeuwig leven, dan kun je alleen bij Jezus terecht.
Wil je daarnaast voor je medemens een betrouwbaar persoon zijn? Richt je dan ook op Jezus en laat Hem dat door zijn Geest uitwerken in je leven. Betrouwbaar zijn voor je naaste is namelijk een geweldig getuigenis, maar komt je zeker niet aanwaaien. Het is een vormingsproces dwars door ellende en volharding heen. Ga je die weg met de Heer dan leidt dat tot betrouwbaarheid en hoop. Jezus is ons daarin voorgegaan. Wij mogen in zijn spoor wandelen door de liefde die uitgestort is door de Heilige Geest.

Romeinen 5:3-5  / NBV
3 ‭‭En dat niet alleen, we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt,‭ 4 ‭‭volharding tot ‭betrouwbaarheid‭, en ‭betrouwbaarheid‭ tot hoop.‭ 5 ‭‭Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is.‭ 

‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand