Recht

Spreuken 18:5. Wat doe je als er geen recht gesproken wordt?

5 ‭Het is niet goed een goddeloze te bevoorrechten 
‭en het recht van een rechtvaardige te schenden.

God is een rechtvaardige rechter.


Woorden uit Psalm 7 schoten mij direct te binnen na het lezen van dit vers. Vandaar het lied van vandaag, wat eigenlijk geen lied is, maar Psalm 7 in gezongen versie. Dat helpt mij enorm om de Psalmen in te prenten en vandaag een vrucht daarvan.
In de wereld is namelijk heel veel onrecht. Onschuldigen worden veroordeeld en schuldigen vrijgesproken. Het recht van kinderen van God wordt geschonden. Ze worden gevangen gezet, gemarteld, vermoord, verstoten en noem elke vorm van lijden maar op, terwijl degene die God afwijst bevoorrecht worden. Dan lijkt de keuze snel gemaakt voor een leven zonder God. 
Toch is het tegendeel het geval. Al die broeders en zusters ondergaan dat lijden en houden hun oog daarbij op Jezus gericht. Dat kunnen wij ons in het rijke Westen nauwelijks voorstellen, maar in en door Hem ontvang je een kracht om door te gaan die onvoorstelbaar groot is. 

Handelingen 1:8  / NBV
8 ‭Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.’

Een kracht die je steeds weer laat zien op Jezus. Hij is een rechtvaardige rechter. Hij bestraft het kwaad, elke dag! Hij is de Allerhoogste!
Zet je je leven af tegen de eeuwigheid bij Hem, dan is het leven een knipoog. Doorsta dat lijden in die knipoog als er geen recht gesproken wordt over je leven door goddelozen en zie op de eeuwigheid bij de Allerhoogste. Ga niet vechten, maar geef je over, aan Hem!

Psalmen 7:17  / NBV
 Ik zal de ‭HEER‭ om zijn rechtvaardigheid loven, 
‭de naam van de ‭HEER‭, de Allerhoogste, bezingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand