Weduwen

Spreuken 15:25. Wat is voor jou het hoogst haalbare in het leven?

25 ‭‭De ‭HEER‭ verwoest het huis van de hoogmoedigen, 
‭het bezit van weduwen beschermt hij.‭ 

U bent een Vader die vertroost en beschermt.


Dit vers doet mij denken aan de geschiedenis van Ruth en Boaz. Ruth, een weduwe, terug uit Moab met haar schoonmoeder Noomi en levend in een voor haar vreemd land. Boaz, een belangrijk man, eigenaar van landerijen, die omziet naar de weduwe Ruth en als losser optreedt en Ruth tot vrouw neemt. Een ontroerend mooie geschiedenis en prachtig schaduwbeeld van wie Jezus is en wat Hij voor ons gedaan heeft. In Boaz zien we Jezus terug. Niet geheel verwonderlijk, want uit het nageslacht van Boaz en Ruth is Jezus geboren.
Met name het moment dat Ruth, na zich gebaad en gezalfd te hebben, op de dorsvloer aan de voeten van Boaz gaat liggen, spreekt tot de verbeelding. Aan de voeten van Jezus, gereinigd van zonde en gezalfd met de Heilige Geest. In geest en waarheid samen één zijn. De hoogste plaats voor ons. Daar is geen plaats voor hoogmoed en trots, maar voor liefde, nederigheid en afhankelijkheid. Daar vind je bescherming en heb je een toekomst, zoals Ruth die ook kreeg. Daar is onze Losser, Jezus Christus, die ons vrijgekocht heeft, beloofd heeft voor ons te zorgen en meer dan dat, ook erfgenamen heeft gemaakt. Daar mogen we leren van Hem, die omziet naar weduwen en wezen. Aan de voeten van Jezus, de hoogste plaats.

Jakobus 1:27  / NBV
27 ‭‭Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood, en je in acht nemen voor de wereld en onberispelijk blijven.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand