Plannen

Spreuken 15:22 Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

22 ‭‭Bij gebrek aan overleg mislukken plannen, 
‭ze slagen door ampel beraad.‭ 

Mijn plannen leg ik in uw hand.


Plannen slagen door ampel beraad. De NBG zegt: ‘door de veelheid van raadgevers komt iets tot stand’. Ik weet niet wat jouw plannen zijn voor vandaag en voor de toekomst, maar moedig je wel aan die te delen met raadgevers. In de eerste plaats onze Wonderbare Raadsman Jezus.

Jesaja 9:6  / NBV
6 ‭‭‭Een kind is ons geboren, 
‭een zoon is ons gegeven; 
‭de heerschappij rust op zijn schouders. 
‭Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, 
‭Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.‭ 

Raadgevers raadplegen vraagt tijd, dus geduld. Je plannen met haast doorvoeren zonder breed draagvlak is soms nodig, maar vaak tot mislukken gedoemd. Geduld en zelfbeheersing zijn onderdelen van de vrucht van de Geest.

Galaten 5:22-23  / NBV
22 ‭‭Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,‭ 23 ‭‭zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.‭ 

Om te komen tot geslaagde plannen zijn alle onderdelen nodig: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Daar kan je toch niets op tegen hebben. Onze Wonderbare Raadsman heeft ze ons allemaal gegeven in de Heilige Geest die we ontvangen hebben toen we tot geloof kwamen. Nu de praktijk. Onze plannen laten slagen door een veelheid van raadgevers, vol van de vrucht van de Geest. Moet je eens kijken wat voor uitwerking dat gaat hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand