Gedachten

Spreuken 15:26. Wat speelt er allemaal in jouw gedachten?

26 ‭‭Kwade gedachten zijn de ‭HEER‭ een gruwel, 
‭vredige woorden zijn zuiver.‭ 

Vul mijn gedachten tot eer van U.


Je kent deze uitspraak waarschijnlijk wel:
Zaai een gedachte en je oogst een daad,
een daad en je oogst een gewoonte 
een gewoonte en je oogst een karakter
een karakter en je oogst een bestemming 

Wat in je gedachten leeft kan dus uiteindelijk je bestemming bepalen. Daarom is het zo belangrijk om een wachter te zetten voor die poort, je gedachten, om er voor te zorgen dat er geen kwaad binnendringt in je leven. Hoe zet je daar nu een wachter voor? Allereerst heeft die wachter een naam: Geweten! Veronachtzaam je geweten niet. Laat hem zijn werk doen. Het is de alarminstallatie van je leven. Kom in actie als het alarm afgaat. Verder moet Geweten zo getraind worden dat hij zijn werk goed doet. Naar binnen laten wat goed voor je is en buiten houden wat slecht voor je is. Daarvoor moet Geweten in de leerschool bij de Heilige Geest. Die leert hem dat allemaal. Daarvoor is nodig dat de Heilige Geest in jouw leven komt om daarover thuisonderwijs te geven. Onderwijs om je levenshuis rein en zuiver te houden. 
En komen er dan momenten dat het kwaad toch heeft weten binnen te dringen en je gedachten geïnfecteerd zijn? Schakel dan tijdig hulptroepen in. Betrouwbare broeders en/of zusters die je deelgenoot maakt van deze gedachtes met als doel ze de deur te wijzen. Wacht daar niet te lang mee, want voor je het weet wordt de gedachte een daad, de daad een gewoonte, de gewoonte een karakter en het karakter je bestemming. Hoe verder in dat proces hoe meer het kwaad je gaat beheersen. Pak het dus bij de wortel aan, je gedachten.

Filippenzen 4:6-7  / NBV
6 ‭‭Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden.‭ 7 ‭‭Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en ‭gedachten‭ in Christus Jezus bewaren.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand