Nadenken

Spreuken 15:28. Hoe kun je leren nadenken voordat je antwoordt?

28 ‭‭Een rechtvaardige denkt na voordat hij antwoordt, 
‭uit de mond van goddelozen komt alleen maar onheil.‭ 

Een woord uit je hart, in liefde gesproken.


We kennen het allemaal wel, die momenten dat je er iets uitflapt waarvan je later denkt: ‘Dat had ik beter niet kunnen zeggen’! Je moet er op terug komen om de aangerichte schade zoveel mogelijk te herstellen, want de kracht die woorden kunnen hebben in het leven van mensen is enorm. Jakobus moedigt ons aan om onze tong in toom te houden en geeft aan dat we daar allemaal weleens mee de mist in gaan.

Jakobus 3:2  / NBV
2 ‭‭En hoe vaak struikelen we niet allemaal! Wie nooit struikelt in het spreken kan zich een volmaakt mens noemen, die in staat is om zelfs het hele lichaam in toom te houden.‭ 

Geen mens is toch volmaakt? Je hele lichaam in toom houden kan toch niemand? Met uitzondering van één mens is dat inderdaad zo. Alleen Jezus toonde die volmaaktheid. Elke woord dat Hij sprak kwam uit zijn hart en was doordacht. Zijn hele lichaam was afgesteld op het doen van de wil van zijn Vader. Tot in de dood aan het kruis. Zijn geheim? Goddelijk leven in de mens! 
Hij alleen was volmaakt en kon daarom in de nabijheid van God zijn, die heilig is. Zijn goddelijke leven in ons maakt dat wij zo kunnen spreken als Hij en ons lichaam in toom kunnen houden als Hij dat deed, waardoor wij in Gods nabijheid kunnen zijn. Dat leven ontvang je door te geloven.
Vraag je vandaag eens af bij de woorden die je spreekt: ‘Wat zou Jezus gezegd hebben?’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand