Juiste weg

Spreuken 16:2. Is de weg waarvoor jij gekozen hebt de juiste?

2 ‭‭Een mens kiest in zijn eigen ogen altijd de juiste weg, 
‭de ‭HEER‭ toetst wat hem innerlijk beweegt.‭ 

Heer, leer mij uw weg, die zuiver is en goed.


Een spreuk over het kiezen van de juiste weg. Ga bij jezelf eens te rade welke weg jij gekozen hebt te gaan. In jouw ogen wellicht de juiste weg die je gekozen hebt, maar wat is de diepere laag achter die keuze die je gemaakt hebt en is het ook Gods keuze. Een vers dat bij mij tot nadenken stemt. In de NBG en Statenvertaling staat dat God de geesten toetst. Hij kijkt hoe het besluit tot stand is gekomen. Vanuit de geest van de mens zelf, de eigen wil, of van de Heilige Geest die onze geest overtuigd heeft van Gods wil. Dat is een hamvraag die beantwoord moet worden om te weten of je op de juiste weg wandelt. 

Romeinen 8:16  / NBV
16 ‭‭De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.‭ 

In de afgelopen verzen is al duidelijk geworden hoe belangrijk het werk van de Heilige Geest is als het gaat om te leven zoals God het bedoeld heeft. Dat kan niet anders dan door de Heilige Geest. Strek je er daarom vandaag naar uit de Heilige Geest te ontvangen als die nog niet in je is en geloof! Geloof in Jezus, de Zoon van God, die ook voor jou gestorven en opgestaan is en je bevrijden wil van de macht van de zonde die in je leven heerst. Dat geloven  is de voorwaarde om de Heilige Geest te ontvangen. Spreek dat geloof uit naar God.

EfeziĆ«rs 1:13-14  / NBV
13 ‭‭In hem hebt ook u de boodschap van de waarheid gehoord, het evangelie van uw redding, in hem bent u, door uw geloof, gemerkt met het stempel van de heilige Geest die ons beloofd is‭ 14 ‭‭als voorschot op onze erfenis, opdat allen die hij zich heeft verworven verlost zullen worden, tot eer van Gods grootheid.‭ 

En voor diegenen die al geloven, strek je vandaag uit naar de vervulling met de Heilige Geest. Dat Hij jouw geest, ziel en lichaam geheel en al zal beheersen, zodat je leeft tot eer van God en de enige juiste weg bewandelt.

EfeziĆ«rs 5:18-20  / NBV
18 ‭‭Bedrink u niet, want dat leidt tot uitspattingen, maar laat de Geest u vervullen‭ 19 ‭‭en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer‭ 20 ‭‭en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand