Rechte pad

Spreuken 15:10-12. Hoe bewandel je het rechte pad?

10 ‭‭Wie het rechte pad verlaat, wordt zwaar gestraft, 
‭wie berispingen verafschuwt, sterft.‭ 11 ‭‭De ‭HEER‭ doorgrondt de afgrond van het dodenrijk, 
‭hoeveel te meer het hart van de mensen.‭ 12 ‭‭Een spotter wordt niet graag terechtgewezen, 
‭nooit wendt hij zich tot de wijzen.‭ 

Heer, wijs mij uw weg.


Vandaag een ernstige waarschuwing om voor de goede weg te kiezen, het rechte pad. Niet alleen van de buitenkant, maar ook van binnen in je hart en denken. Het middelste vers maakt duidelijk dat God je doorgrondt en kent. Niets is voor Hem verborgen. Je kunt uiterlijk een recht pad bewandelen, maar van binnen, in je hart en denken, een hele andere weg bewandelen. Voor mensen niet zichtbaar. Voor God wel. 
Een recht pad wil niet zeggen dat het makkelijk is, altijd veilig rechtdoor. Het betekent veel meer de goede levensweg kiezen. En die weg is te vergelijken met een pad dat zo nu en dan door bergen heen gaat. Één misstap en je gaat er aan. 
Gisteravond keek ik naar een aflevering van de serie ‘Running wild with Bear Grylls’. Een overlevingsdeskundige die in het wild op stap gaat met een beroemdheid. Dankzij zijn kennis, vaardigheid en hulp wordt de missie altijd volbracht. Zo gaat het ook op het rechte pad in de wildernis van het leven. Dat ga je niet redden zonder een goede ervaringsdeskundige. Mijn ‘Bear Grylls’ voor het rechte pad is Jezus. Hij heeft het pad bewandeld en weet jou en mij als geen ander daar goed overheen te loodsen. Vandaag weer een dag op dat pad. Misschien ga je abseilen, een rivier oversteken, een wand beklimmen, of gewoon een stuk lopen en genieten of zitten en uitrusten. Ik weet het niet. Maar Hij is er bij, stelt je de juiste vragen, moedigt je aan, bemoedigt je en sleept je er door heen. Vertrouw op Hem, wees niet bang en geniet!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand