Ontzag

Spreuken 14:2-3. Wat is de juiste weg en waar leidt die naar toe?

2 ‭‭Wie de juiste weg volgt, toont ontzag voor de ‭HEER‭, 
‭wie verkeerde wegen gaat, minacht hem.
‭‭ 3 ‭‭De woorden van een dwaas zijn een stok voor zijn hoogmoed, 
‭wat een wijze zegt, biedt veiligheid.

Allerhoogste


Ontzag voor de Heer. Deze verzen bouwen verder op vers 1 waarin we al concludeerden dat ware wijsheid ontzag voor de Heer is. Als Hij jouw Heer is, dan heeft Hij het voor het zeggen in je leven. God, de Allerhoogste, is waardig te ontvangen de macht en de rijkdom, en de wijsheid en de sterkte, en de eer en de heerlijkheid en de lof. 

Openbaring 5:12  / NBG51
12 ‭‭zeggende met luider stem: Het Lam, dat geslacht is, is waardig te ontvangen de macht en de ‭rijkdom‭, en de wijsheid en de sterkte, en de eer en de heerlijkheid en de lof.‭ 

Hij ís Heer en daarnaast houdt Hij ontzettend veel van  mensen, meer dan wij ooit kunnen beseffen. Dát erkennen en Hem volgen, betekent een veilige thuishaven hebben. Wie kan je scheiden van de liefhebbende Allerhoogste?

Romeinen 8:35  / NBV
35 ‭‭Wat zal ons ‭scheiden‭ van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard?‭ 

Desondanks zijn er toch velen die dit niet erkennen en hun eigen weg gaan. Onbegrijpelijk! Leg mij dat maar eens uit. Een weg die niet naar een veilige thuishaven leidt. Een weg waarbij je niet beschermd wordt door de liefhebbende Allerhoogste, een weg die niet leidt naar eeuwig even bij en met de liefhebbende Allerhoogste. Bewandel je deze verkeerde weg, dan veracht je God. Je geeft Hem niet de plaats die Hem toekomt, de liefhebbende Allerhoogste. 
Er is maar één weg die leidt tot de liefhebbende Allerhoogste en dat is Jezus. Geloof je in Hem en volg je Hem, dan raak je de weg niet kwijt.

Johannes 14:6  / NBV
6 ‭‭Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.‭ 

‭‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand