Levens redden

Spreuken 14:25. Welke levens kun jij vandaag redden?

25 ‭‭Een betrouwbare getuige redt levens, 
‭een valse getuige liegt en bedriegt. 

Hij redt!


Hetzelfde thema uit vers 5 t/m 7 keert vandaag weer terug: Betrouwbare getuige! Vandaag borduren we daar verder op. Toen ging het om de vraag hoe je een betrouwbare getuige wordt. Vandaag om de vraag wat een betrouwbare getuige doet: Mensen redden!
Als je Jezus volgt ben je een betrouwbare getuige, omdat Hij betrouwbaar is, was de conclusie van de post van 12 augustus jl. En wat deed Jezus? Mensen redden. Dat was de hoofdreden waarom Hij gekomen is naar deze wereld.

MattheĆ¼s 1:21-23  / NBG51
21 ‭‭Zij zal een zoon baren en gij zult Hem de naam Jezus geven. Want Hij is het die zijn volk zal redden van hun zonden.‭ 22 ‭‭Dit alles is geschied, opdat vervuld zou worden hetgeen de Here door de profeet gesproken heeft, toen hij zeide:‭ 23 ‭‭Zie, de maagd zal zwanger worden en een zoon baren, en men zal Hem de naam Immanuel geven, hetgeen betekent: God met ons.‭ 

We leven in een wereld die in de greep zit van leugen en bedrog. Afgelopen week was er een nieuwsitem over deepfakes, gemanipuleerde filmpjes waarin mensen andere dingen zeggen dan ze in werkelijkheid gezegd hebben. Zo is de hele wereld en mensheid vergiftigd door leugen en bedrog. Ik vraag me dan ook regelmatig af wat voor een leugen en bedrog er allemaal zit achter deze hele Corona crisis. Het is wel duidelijk wie er achter al die leugens en dat bedrog zit.

Johannes 8:44  / NBG51
44 ‭‭Gij hebt de duivel tot vader en wilt de begeerten van uw vader doen. Die was een mensenmoorder van den beginne en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de ‭leugen‭ spreekt, spreekt hij naar zijn aard, want hij is een leugenaar en de vader der ‭leugen‭.‭ 

En daar komen we op de kern van de overdenking. Deze vader van de leugen, satan, is verslagen door Jezus Christus. Jezus heeft ons gered van de macht van leugen en bedrog en ons in de vrijheid gezet.

Colossenzen 2:13-15  / NBG51
13 ‭‭Ook u heeft Hij, hoewel gij dood waart door uw overtredingen en onbesnedenheid naar het vlees, levend gemaakt met Hem, toen Hij ons al onze overtredingen kwijtschold,‭ 14 ‭‭door het bewijsstuk uit te wissen, dat door zijn inzettingen tegen ons getuigde en ons bedreigde. En dat heeft Hij weggedaan door het aan het kruis te nagelen:‭ 15 ‭‭Hij heeft de overheden en machten ontwapend en openlijk ‭tentoongesteld‭ en zo over hen gezegevierd.‭ 

Laten we dus als geredde mensen, betrouwbare getuigen van Jezus Christus zijn, levens redden uit de klauwen van de vader van de leugen. Ontmasker de deepfakes en alle andere leugens en het bedrog! Breng ze in het licht! Vrijheid in Christus!

EfeziĆ«rs 5:11-17  / NBV
11 ‭‭Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist,‭ 12 ‭‭want wat daar in het verborgene gebeurt, is te schandelijk voor woorden.‭ 13 ‭‭Maar alles wat door het licht ontmaskerd wordt, wordt openbaar,‭ 14 ‭‭en alles wat openbaar wordt, is zelf licht. Daarom staat er: 
‭‘Ontwaak uit uw slaap, 
‭sta op uit de dood, 
‭en Christus zal over u stralen.’‭ 15 ‭‭Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen.‭ 16 ‭‭Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd.‭ 17 ‭‭Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil.‭ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand