Jezus heeft alle macht

Johannes 17:1

Nadat Jezus dit gezegd had, keek Hij omhoog naar de hemel en zei: 'Vader, het is zover. Laat zien hoe groot en machtig uw Zoon is, dan kan Hij laten zien hoe groot en machtig U bent.

 

Wat U gezegd heeft Heer, was best heftig. Omdat U in ons woont, haat de heerser van de wereld ons, en zal het niet gemakkelijk zijn voor ons om hier te leven. U heeft het allemaal verteld en uitgelegd. Ik begrijp het Heer en het troost mij om te zien wat U nu doet. U kijkt omhoog naar de Vader en gaat voor ons bidden. Wat een liefde! Het doet mij denken aan de volgende woorden uit de Psalmen:

 

Psalm 121

Ik kijk omhoog naar de bergen.

Waarvandaan kan ik hulp verwachten?

De Here helpt mij.

Hij heeft immers de hemel en de aarde gemaakt?

Hij zal voorkomen dat u valt,

want Hij is uw beschermer en slaapt nooit.

Werkelijk, de beschermer van het volk Israƫl slaapt nooit!

De Here is uw beschermer.

Zoals uw schaduw u nooit verlaat,

blijft ook Hij altijd bij u.

Overdag zal de zon u geen kwaad doen,

's nachts de maan niet.

Altijd is Hij bij u.

De Heer beschermt u tegen elk kwaad,

Hij beschermt uw leven.

De Here beschermt u, waar u ook gaat.

Niet alleen vandaag, maar altijd,

tot in eeuwigheid.

 

Bij U, Vader in de hemel, mogen wij die hulp verwachten, want U heeft ons gemaakt en houdt daarom heel veel van ons. U staat altijd voor ons klaar om ons te helpen en te beschermen. Wij staan niet altijd klaar om ons te laten beschermen en te laten helpen. Vergeef ons dat Heer. We zitten met een probleem dat Jesaja goed verwoord:

 

Jesaja 59:2

Het probleem is echter dat uw zonden u gescheiden houden van God. Vanwege de zonde heeft Hij zijn gezicht van u afgekeerd en wil Hij niet meer luisteren. 

 

Daarom belijd ik mijn zonden voor U en kijk ik omhoog naar U, Vader in de hemel. Van U verwacht ik mijn hulp. U bent mijn Helper. U reinigt, zuivert, heiligt, verlost en vergeeft. Op U vestig ik mijn hoop.

 

[Neem de tijd om alle verkeerde dingen die je doet, de zonden, te belijden, zodat God ook voor jou die Helper en Beschermer zal zijn. En hef je ogen naar omhoog om te bidden voor anderen die zijn hulp en bescherming zo hard nodig hebben]

 

Johannes 17:2-3

U hebt Hem macht gegeven over alle mensen, om aan ieder die U Hem hebt toevertrouwd, eeuwig leven te geven. Het eeuwige leven is dat zij U, de enige ware God, kennen en degene die U naar de aarde hebt gestuurd, Jezus Christus.

 

U, Heer Jezus, hebt alle macht in de hemel en op de aarde. U regeert. Niemand is aan U gelijk. Dank U Vader in de hemel, dat U ook mij hebt toevertrouwd aan uw Zoon Jezus Christus. Dat ook ik mag leven onder de bescherming van de Almachtige. Dat geeft mij rust en de zekerheid dat ik elke dag van mijn leven in veilige handen ben. 

Dank U voor de belofte van het eeuwige leven. Ik ken U, omdat U zich aan mij bekend gemaakt heeft. U heeft mij uitgekozen, niet ik U. Dat heeft U al eerder gezegd. Het eeuwige leven heb ik aan U te danken, niet aan mijn eigen kennen. Ik wil niet vertrouwen op mijn eigen verstand, mijn eigen kennen, maar op wat de Heilige Geest mij bekend gemaakt heeft over U. Daarom bid ik ook nu weer dat ik vandaag vol zal zijn van de Heilige Geest, zodat ik U Vader en U Jezus, steeds beter ga leren kennen.

 

[Als dit ook jouw verlangen is, spreek het dan uit naar God] 

 

Johannes 17:4-5

Ik heb de mensen laten zien hoe groot uw macht en majesteit zijn. Daarmee heb Ik gedaan wat U Mij had opgedragen. Vader, laat Mij nu bij U terugkomen om de eer en de heerlijkheid te ontvangen die Ik voor het ontstaan van de wereld al had.

 

U bent gehoorzaam geweest aan de Vader en hebt zijn grootheid en macht laten zien. Dank U wel Jezus. Leer mij ook te doen wat U mij opdraagt. Daar zoek ik elke dag naar. De wegen die U wilt dat ik zal gaan. Weten wat mijn deel is in de grote opdracht die U aan ons allemaal gegeven heeft:

 

MattheĆ¼s 28:18

Jezus kwam dichterbij en zei tegen hen: 'Ik heb alle macht in hemel en op aarde gekregen. Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd. En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd.'

 

U heeft alle macht in hemel en op aarde. Groot is uw macht en majesteit die U had voor de grondlegging van deze wereld, die U nu nog steeds heeft en die U altijd zal hebben. 

Ik verlang ernaar dat ik aan het eind van mijn leven op aarde gedaan heb wat U mij heeft opgedragen en dat U dan ook tegen mij zult zeggen:

 

MattheĆ¼s 25:19 en 23 (BasisBijbel)

'Goed gedaan! Je bent een goede en trouwe dienaar. Ik heb je eerst weinig gegeven. Daar ben je goed mee omgegaan. Daarom zal ik je nu vƩƩl geven. En je bent welkom op mijn feest.'

 

U bent de Allerhoogste, mijn Helper en mijn Beschermer. Ik prijs uw grote naam.

[Zing een loflied voor de Heer] 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand